AC Milan vs SSC Napoli bästa odds och matchtips

Både AC Milan och SSC Napoli satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på på söndag. AC Milan befinner sig på plats nummer 2 i Serie A med 39 poäng från sina första 17 matcher. 3 poäng bakom dem och på plats nummer 4 hittar vi SSC Napoli som spelat 17 matcher. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos AC Milan. De skulle dock kunna skrälla mot SSC Napoli.

Våra tips

Statistik och fakta för AC Milan vs SSC Napoli i Serie A

 • AC Milan har gjort mål i 27 av de senaste 29 matcherna
 • SSC Napoli har gjort mål i 45 av de senaste 47 matcherna
 • SSC Napoli har inte förlorat 16 av 18 av deras senaste bortamatcher
 • I 7 av de senaste 9 matcherna SSC Napoli har spelat, har båda lagen gjort mål
 • SSC Napoli har släppte in i 8 av de senaste 9 matcherna
 • SSC Napoli har inte vunnit 6 av 8 av deras senaste matcher
 • AC Milan har inte vunnit 18 av de 20 senaste matcherna mot SSC Napoli
 • I 12 av de senaste 13 AC Milans hemmamatcher mot SSC Napoli var antalet av mål under 3.5
 • I de senaste 4 AC Milans hemmamatcher mot SSC Napoli var antalet av mål under 2.5
 • AC Milan har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna mot SSC Napoli
 • I 3 av de senaste 4 AC Milans hemmamatcher mot SSC Napoli var antalet av mål under 1.5

Form: AC Milan mot SSC Napoli

AC Milan letar efter mer

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av AC Milan som hållit sin nivå. Det har varit en händelserik tid för AC Milan de senaste tre matcherna som inleddes med att besegra Salernitana med 2-0. Nästa match blev en besvikelse efter en 2-1-förlust mot Liverpool. Deras senaste match, där man tog sig an Udinese gav ett oavgjort resultat (1-1).

SSC Napoli hoppas på en nystart

SSC Napoli tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Det har varit en blandad kompott för Napoli som först förlorad emot Atalanda, följt av 3-2 mot Leicester i Champions League. Senast blev det 1-0 förlust mot Empoli.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är AC Milan det bästa valet här till odds 2.30.

AC Milan vs SSC Napoli Matchhistorik

Det senaste mötet mellan AC Milan och SSC Napoli var en jämn tillställning där SSC Napoli lyckades hitta en liten 1-0 seger. AC Milan går in i matchen mot SSC Napoli med 1-4-5 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Serie A. De senaste 10 matcher mellan AC Milan och SSC Napoli var över 2,5 mål ett vinnande spel 6 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Enligt Serie A tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 3 poäng. Detta innebär att denna omgångs 18 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. SSC Napoli kommer att ha en möjlighet att komma ikapp AC Milan som för närvarande ligger på plats nummer 2 med 39 poäng i den kommande matchen kommande söndag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Zlatan Ibrahimovic. Han är toppskytt för AC Milan, för närvarande på 7 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher. 

SSC Napoli kommer att hoppas att Fabian hittar nätet igen. Han står på 5 mål den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher. Även Dries Mertens har gjort många mål den senaste tiden.