AFC Eskilstuna vs Landskrona BoIS bästa odds och matchtips

AFC Eskilstuna drar fördel av hemmaplan när Landskrona BoIS gästar i Superettan kommande lördag. AFC Eskilstuna ligger på plats 9 i Superettan med 37 poäng efter att ha spelat 29 matcher. Avståndet till Landskrona BoIS är 7 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 5 i tabellen efter 29 omgångar. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos AFC Eskilstuna. De skulle dock kunna skrälla mot Landskrona BoIS.

Våra tips

Statistik och fakta för AFC Eskilstuna vs Landskrona BoIS i Superettan.

  • AFC Eskilstuna vann inte de senaste 5 matcherna i rad hemma;
  • AFC Eskilstuna släppte in i 21 av de senaste 23 matcher;
  • AFC Eskilstuna släppte in de senaste 16 matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i AFC Eskilstunas senaste 3 av 5 matcher.
  • Landskrona BoIS vann inte de senaste 9 matcherna i rad på bortaplan;
  • Landskrona BoIS har förlorat i 8 av de senaste 9 matcher på bortaplan;
  • Landskrona BoIS släppte in i 11 av de senaste 13 matcher;
  • Landskrona BoIS nätade i 8 av de senaste 10 matcher.

Form: AFC Eskilstuna mot Landskrona BoIS

AFC Eskilstuna kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller AFC Eskilstuna eftersom de håller sin nivå. AFC Eskilstuna kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot IFK Värnamo fick de lämna matchen tomhänta efter en 2-0-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Falkenbergs FF med 4-3. De byggde på den positiva trenden genom en 2-1-seger mot Jönköping S. i sin senaste match.

Landskrona BoIS hoppas på en nystart

Landskrona BoIS tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Landskrona har endast tagit hem en vinst den senaste tiden efter tre raka förluster. Först förlorade man mot Öster, följt av ytterligare en förlust mot Örgryte. Senast tog man dock sig tillbaka till vinstkolumnen mot Vasalunds IF.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är AFC Eskilstuna det bästa valet här till odds 2.05.

AFC Eskilstuna vs Landskrona BoIS Matchhistorik

I senaste matchen mellan AFC Eskilstuna och Landskrona BoIS var det en tillknäppt match som AFC Eskilstuna lyckades vinna med 1-0. AFC Eskilstuna går in i matchen mot Landskrona BoIS med 2-4-4 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Superettan. En gång i de senaste 10 matcherna mellan AFC Eskilstuna och Landskrona BoIS blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 3 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 7 poäng. Även om AFC Eskilstuna inte kommer att ha en möjlighet att komma över Landskrona BoIS i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Landskrona BoIS, som nu ligger på 5 med 44 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Linus Olsson när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 4 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Landskrona BoIS. Hans säsongssaldo är 8 mål just nu. 

Med 6 mål på de 6 senaste matcherna för AFC Eskilstuna är Ashley Coffey spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.