AFC Eskilstuna vs Örgryte: Bästa oddsen och matchtipsen

AFC Eskilstuna drar fördel av hemmaplan när Örgryte gästar i Superettan på lördag. AFC Eskilstuna ordnade sin första seger för säsongen i Superettan när de klarade premiären med bravur. Örgryte misslyckades i sitt försök att starta säsongen med en vinst, de lyckades bara dela på poängen i premiären.

Våra tips

Statistik och fakta för AFC Eskilstuna vs Örgryte i Superettan

 • AFC Eskilstuna har släppt in i 17 av de senaste 18 matcherna
 • AFC Eskilstuna har vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • AFC Eskilstuna har inte vunnit 5 av 6 av deras senaste hemmamatcher
 • AFC Eskilstuna har gjort mål i de senaste 3 matcherna i rad
 • Örgryte FF har släppt in i 13 av de senaste 14 matcherna
 • Örgryte FF har gjort mål i 14 av de senaste 16 matcherna
 • Örgryte FF har inte förlorat 8 av 10 av deras senaste bortamatcher
 • I 5 av de senaste 7 matcherna Örgryte FF har spelat, har båda lagen gjort mål
 • AFC Eskilstuna har inte förlorat 9 av de 10 senaste matcherna mot Örgryte FF
 • AFC Eskilstuna har gjort mål i 8 av de senaste 10 matcherna mot Örgryte FF
 • I 6 av de senaste 8 av AFC Eskilstunas matcher mot Örgryte FF var antalet mål under 3.5
 • AFC Eskilstuna har släppt inte in i de senaste 4 hemmamatcherna mot Örgryte FF i rad
 • AFC Eskilstuna har vunnit 3 av de 4 senaste hemmamatcherna mot Örgryte FF

Form: AFC Eskilstuna mot Örgryte

AFC Eskilstuna huvudfokus

AFC Eskilstuna fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Eskilstuna tog en skön seger på hemmaplan mot Jönköping och hoppas kunna behålla tempot i Superettan.

Örgryte fortsätter att se bleka ut

Örgryte tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Man fick dela på poängen i öppningsomgången av Superettan och hoppas på en uppåtgående trend efter denna matchen.

AFC Eskilstuna har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.50 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 2.75.

AFC Eskilstuna vs Örgryte Matchhistorik

När lagen senast möttes in en match i Superettan – 24 september 2021 – kammande båda lagen hem en poäng vardera efter slutresultatet 2-2. AFC Eskilstuna tar sig an Örgryte med 4-5-1 i bagaget från deras senaste matcher i Superettan. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 5 gånger i de senaste 10 matcher mellan AFC Eskilstuna och Örgryte. Båda lagen gör mål gav utdelning 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Superettan

Enligt Superettan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara två poäng. Detta innebär att denna omgångs 2 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Örgryte kommer att ha en möjlighet att komma ikapp AFC Eskilstuna som för närvarande ligger på plats nummer 3 med tre poäng i den kommande matchen kommande lördag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Ashley Coffey är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. AFC Eskilstuna kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Örgryte ställa hoppet till Ailton att han ska lägga till fler mål till de 3 han gjort de senaste sex matcherna.