AFC Eskilstuna vs Östers IF bästa odds och matchtips

Med båda lagen placerade i mitten av tabellen har AFC Eskilstuna och Östers IF en god chans att vinna mark nu på torsdag. Med 21 omgångar spelade har Eskilstuna samlat på sig 27 poäng och återfinns just nu på en tiondeplats. Med en match mer spelad har Öster samlat på sig 30 poäng och är rankade åtta. Öster kommer till matchen med tre raka vinster i ryggen mot ett skakigt Eskilstuna på Tunavallen.

Våra tips

Statistik och fakta för AFC Eskilstuna VS. Östers IF

  • AFC Eskilstuna har inte vunnit på de senaste tre matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i åtta av Eskilstunas senaste tio matcher;
  • Eskilstuna släppte in mål i de senaste åtta matcherna i rad;
  • Båda lagen gjorde mål i AFC Eskilstunas senaste åtta matcherna i rad.
  • Östers IF har vunnit de senaste tre matcherna i rad;
  • Östers IF är obesegrade de senaste fyra matcherna i rad;
  • Östers IF har förlorat i fyra av de senaste fem bortamatcherna;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Östers IFs senaste 13 av 15 matcher.

Form: AFC Eskilstuna mot Östers IF

AFC Eskilstuna behöver ett trendbrott

Stämningen i AFC Eskilstuna är inte så bra eftersom de inte lyckats få till en vinst på senare tid. I de tre senaste matcherna för AFC Eskilstuna slutade det 2-2 mot Helsingborg, följt av en 2-1 förlust mot Vasalunds IF och slutligen, i den senaste matchen blev det 2-2 mot Örgryte.

Östers IF vill fortsätta bygga på den positiva trenden

De senaste matcherna har Öster sett starka ut. De är obesegrade i sina fyra senaste matcher och har under den senare tiden spelat lika (1-1) mot Västerås SK, besegrat Falkenberg (2-0) och besegrade senast topprankade Helsingborg med 2-1.

I en match mellan två jämlika lag, där Östers dåliga trend på bortaplan är en stor faktor, kan man förvänta sig en öppen matchbild. Därför skulle ett oavgjort resultat kunna vara ett bra spel här.

AFC Eskilstuna VS. Östers IF Matchhistorik

Senast dessa landslag ställde upp mot varandra var 19 juni 2021, och AFC Eskilstuna kom därifrån med en 2-0 seger. AFC Eskilstuna har dock endast en vinst mot Öster medan sex matcher har slutat i Östers favör. Två gånger har de spelat lika. Under de senaste nio mötena var över 2,5 mål ett vinnande spel tre gånger. Att båda lagen gör mål var ett bra spel i tre av dessa nio matcher. 

Tabellställningar i Superettan

Det skiljer endast tre poäng mellan de två lagen i mittenstriden. Vid vinst kan Eskilstuna klättra två placeringar då de har bättre målskillnad än Öster. Skulle Öster vinna å andra sidan, har man chans att klättra förbi Jönköping som dock har en match mindre spelad. Båda lagen kommer säkerligen satsa allt för att få med sig tre poäng i bagaget och befästa sin position ytterligare.

Skytteligan

Eskilstunas bästa målskytt heter Ashley Coffey som gjort fem mål under säsongen. Tre av dessa kom i de senaste fyra matcherna. Även Andre Aslanati har varit produktiv med mål i senaste matchen och tre på de senaste sex.

Östers IF kommer att hoppas att Nicolas Mortensen hittar nätet igen. Han har gjort sex mål under säsongen och gjort mål i de två senaste matcherna.