IFK Värnamo vs Västerås SK bästa odds och matchtips

Serieledande IFK Värnamo ser ut att vara i god form när de tar emot Västerås SK i den 23:e omgången. Värnamo har en bekväm förstaplats med 43 poäng efter 22 spelade matcher. Motståndet Västerås ligger i botten på plats 13 med endast 23 poäng. Värnamo får ses som storfavoriter i denna hemmamatch.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Värnamo VS. Västerås SK

  • IFK Värnamo är obesegrade de senaste tre matcherna i rad;
  • Värnamo är obesegrade de senaste sex matcherna på hemmaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i IFK Värnamos senaste tio hemmamatcher i rad;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i sex av Värnamos senaste åtta matcher.
  • Västerås SK är obesegrade i de senaste tre matcherna i rad på bortaplan;
  • Västerås släppte in mål i 13 av de senaste 15 matcherna;
  • Västerås SK nätade i nio av de senaste elva matcherna;
  • Båda lagen gjorde mål i Västerås SKs senaste åtta av tio matcher.

Form: IFK Värnamo mot Västerås SK

IFK Värnamo ser starka ut

IFK Värnamo verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Värnamo har i sina tre senaste matcher besegrat Akropolis (2-1), Jönköping (2-0) och senast Trelleborgs FF med 3-2.

Västerås SK söker ett trendbrott

Västerås SK hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. I de tre senaste matcherna för Västerås SK slutade 1-1 mot Norrby och sen blev det 2-0 vinst mot Akropolis IF. Den senaste matchen var 2-1 förlust mot GIF Sundsvall.

IFK Värnamo har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen med hemmaplan så tror vi på en hemmaseger här. Dock ska tilläggas att Värnamo aldrig besegrat Västerås i Superettan.

IFK Värnamo VS. Västerås SK Matchhistorik

Resultatet blev oavgjort senaste gången de två lagen ställdes mot varandra den 17 maj i år. Värnamo har aldrig besegrat Västerås och två av matcherna har slutat oavgjort. Man får gå tillbaka i historiken ända till 2011 för att hitta en vinnare, då Västerås tog hem en seger med 3-2.

Tabellställningar i Superettan

Det skiljer 20 poäng mellan lagen och Västerås har mycket press på sig att plocka poäng på torsdag. Värnamo å andra sidan sitter bekvämt på förstaplatsen men skulle inte ha något emot att dra ifrån tvåan Helsingborg. Det kommer bli en tuff match för Västerås som verkligen behöver turen på sin sida för att få till en vinst. Det ska bli intressant att se om Värnamo kan bryta den vinstlösa trenden mot Västerås. Hur som helst så är matchen ett bra tillfälle för flera olika typer av spel.

Skytteligan

Västerås främste målggörare är Erik Bjoerndahl som siktar på att näta även i denna match. Han har en bra trend just nu med sex mål på de senaste sex matcherna, vilket också är hans totala facit för säsongen.

För hemmalaget Värnamo är det Oscar Johansson som prickat nätet flest gånger den senaste tiden med tre mål på de senaste sex matcherna.