IK Brage vs Vasalunds IF bästa odds och matchtips

IK Brage drar fördel av hemmaplan när Vasalunds IF gästar i Superettan på torsdag. Brage är placerad på plats nummer 14 i Superettan med 22 poäng efter 22 omgångar. Vasalunds IF är nästjumbo i tabellen med 21 poäng efter 22 matcher. Det är tuffa tider för både IK Brage och Vasalund. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen och undvika nedflyttning.

Våra tips

Statistik och fakta för IK Brage VS. Vasalunds IF

  • IK Brage står utan vinst på de senaste tre matcherna i rad;
  • Brage nätade i 15 av de senaste 17 matcherna;
  • IK Brage släppte in i åtta av de senaste tio matcherna;
  • Båda lagen gjorde mål i Brages senaste sju av nio matcher.
  • Vasalunds IF är obesegrade de senaste tre matcherna i rad på bortaplan;
  • Vasalunds släppte in i tolv av de senaste 14 matcherna;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Vasalunds  senaste två av fyra matcher.

Form: IK Brage mot Vasalunds IF

IK Brage hoppas på ett trendbrott

Stämningen i IK Brage är inte så bra eftersom de inte lyckats få en vinst på senare tid. I de tre senaste matcherna för IK Brage förlorade man mot Trelleborg (3-1) vilket man följde upp med en storförlust mot GAIS (4-1). I sin senaste match vände man trenden något och spelade lika (0-0) mot Jönköping.

Det är lite problematiskt för Vasalunds IF

Vasalunds IF tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. De förlorade mot topprankade GIF Sundsvall (2-1) innan de fick välbehövliga tre poäng mot AFC Eskilstuna (2-1). Senast blev det dock förlust mot Akropolis med 1-0. 

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma dåliga form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

IK Brage VS. Vasalunds IF Matchhistorik

Det senaste mötet mellan lagen var inte särskilt händelserikt och Vasalund tog hem en seger med 1-0 på hemmaplan. Det var första gången de två möttes i Superettan. 

Tabellställningar i Superettan

Det skiljer bara en poäng mellan de två bottenrankade lagen. Det innebär att tre poäng är otroligt viktigt för båda lagen för att försöka undvika nedflyttning. Vid vinst för Vasalund klättrar de upp två placeringar till plats nummer 13, medan Brage kan klättra förbi GAIS på en elfteplats, som dock har en match mindre spelad. Båda lagen har mycket press på sig vilket troligen kommer öppna upp för en händelserik match.

Skytteligan

IK Brages skytt heter Leonard Pllana som innan matchen står på nio mål under säsongen. Pllana har hittat nätet tre gånger på de senaste sex matcherna, men har inte riktigt hittat rätt på senaste tiden.

Vasalunds IF har det även dem snålt på målkontot på senaste tiden. Bästa målskytt under de senaste sex matcherna är Ekin Bulut på tre. Bästa målgörare under säsongen är Alexander Abraham Andue som hittat nätet fyra gånger under säsongen, men endast en gång på de sex senaste matcherna.