AFC Eskilstuna vs Västerås SK bästa odds och matchtips

AFC Eskilstuna drar fördel av hemmaplan när Västerås SK gästar i Superettan kommande lördag. Efter 23 spelade matcher är AFC Eskilstuna rankade som nummer tio i Superettan med 28 poäng. Det ger en skillnad på 2 poäng till Västerås SK, som ligger på plats 14 i tabellen med 26 poäng. Två förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos AFC Eskilstuna. De skulle dock kunna skrälla mot Västerås SK.

Våra tips

Statistik och fakta för AFC Eskilstuna vs Västerås SK

  • AFC Eskilstuna vann inte de senaste fem matcherna i rad;
  • Eskilstuna vann inte de senaste tre matcherna i rad hemma;
  • Eskilstuna nätade i tolv av de senaste 14 matcherna;
  • Eskilstuna släppte in de senaste tio matcherna i rad.
  • Västerås SK släppte in i tolv av de senaste 14 matcherna;
  • Västerås nätade i elva av de senaste 13 matcherna;
  • Båda lagen gjorde mål i Västerås senaste sex av åtta matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Västerås senaste tre matcher i rad.

Form: AFC Eskilstuna mot Västerås SK

AFC Eskilstuna har problem att hitta bra resultat

AFC Eskilstuna hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. I de tre senaste matcherna för AFC Eskilstuna gick det så här: den första slutade 2-2 mot Örgryte och sen blev det en 1-1 mot Östers IF. Den senaste matchen blev en 1-0 förlust mot Akropolis IF.

Västerås SK hoppas få stopp på lidandet

Västerås SK tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. De förlorade två i rad mot Sundsvall och Varberg innan de senast lyckades få till en härlig 3-0 seger mot GAIS.

I en match mellan två till synes jämlika lag, där Västerås formkurva ser något bättre ut. Därför tror vi att ett spel på Västerås kan vara vinnande här.

AFC Eskilstuna vs Västerås SK Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0-match som spelades 12 april 2021. AFC Eskilstuna går in i matchen mot Västerås SK med 2-1-2 i bagaget från deras senaste fem matcher i Superettan. Den senaste 5 matcher mellan AFC Eskilstuna och Västerås SK var över 2,5 mål ett vinnande spel en gång. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna en gång i dessa fem matcher.

Tabellställningar i Superettan

Enligt Superettan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara två poäng. Detta innebär att denna match i omgång 25 kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Västerås SK kommer att ha en möjlighet att komma ikapp AFC Eskilstuna som för närvarande ligger på plats nummer 10 med 28 poäng i den kommande matchen på lördag. Tre poäng skulle även hjälpa Västerås att undvika nedflyttningsstrecket. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Ashley Coffey. Han är toppskytt för AFC Eskilstuna, för närvarande på sex mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i tre av deras sex senaste matcher. 

Västerås SK kommer att hoppas att Simon Johansson hittar nätet igen. Han står på sju mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i fyra av deras sex senaste matcher. Även Erik Bjoerndahl har varit en riktig målspruta med mål i fyra raka matcher. Dock mållös senast.