Mjällby vs Kalmar FF bästa odds och matchtips

När både Mjällby och Kalmar FF njuter av bekvämligheten i mitten av tabellen, kan det bädda för en spännande nkamp där båda lagen vill stärka sin position i tabellen på Strandvallen den 17:e oktober. På plats nummer elva i Allsvenskan har vi Mjällby som spelat ihop 24 poäng efter 22 matcher. Med 37 poäng befinner sig Kalmar FF på plats sex i tabellen med 22 spelade matcher. Eftersom Mjällby går in i matchen som underdogs kommer de att vara väldigt sugna att skrälla och ta poäng mot Kalmar FF.

Våra tips

Statistik och fakta för Mjällby vs Kalmar FF

  • Mjällby är obesegrade de senaste sju matcherna i rad;
  • Mjällby är obesegrade de senaste tre matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Mjällbys senaste nio av elva matcherna;
  • Totalt antal mål var UNDER 2.5 i Mjällbys senaste sex av åtta matcherna.
  • Kalmar FF är obesegrade de senaste 5 matcherna i rad;
  • Kalmar har vunnit de senaste fyra matcherna i rad på bortaplan;
  • Kalmar har vunnit i fyra av de senaste fem matcherna;
  • Kalmar har vunnit i fyra av de senaste fem matcherna på bortaplan.

Form: Mjällby mot Kalmar FF

Mjällby fortsätter trumma på

Mjällby hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Den första av de tre senaste matcherna för Mjällby slutade 0-0 mot Halmstads BK följt av en 4-0 vinst mot Elfsborg. Den senaste matchen slutade med en 1-0 vinst mot Malmö FF.

Kalmar FF fortsätter att plocka poäng

Kalmar FF hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Mjällby ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika (0-0) mot AIK, innan de besegrade Göteborg med 2-0 och sedan Sirius med 3-1.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Mjällby är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 2.75.

Mjällby vs Kalmar FF Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Mjällby mot Kalmar FF var ett Allsvenskan-möte så sent som 1 augusti 2021 och vi såg då Mjällby ta en 1-0-vinst. Mjällby tar sig an Kalmar FF med 4-1-5 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. I de föregående tio matcherna mellan Mjällby och Kalmar FF kom över 2,5 mål upp sex gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val fem gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 13 poäng. Även om Mjällby inte kommer att ha en möjlighet att komma över Kalmar FF i ligan någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Kalmar FF, som nu ligger på plats sex med 37 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Oliver Berg när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet fyra gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag Kalmar FF. Hans säsongssaldo är nio mål just nu. 

Kadir Hodzic är bäste målgörare den senaste tiden med två mål på de senaste fem matcherna.