AIK mot Djurgården – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

AIK vs Djurgården Statistik

  • AIK har vann 5 i de senaste 7 hemma matcherna i Allsvenskan spelat utan att släppa in mål
  • AIK har gjort mål på de senaste 10 matcherna
  • AIK har inte förlorat 13 av sina senaste 15 hemmamatcher i Allsvenskan
  • AIK har gjort mål i 15 av de senaste 17 matcherna i Allsvenskan
  • I 10 av AIKs senaste 12 hemmamatcher i Allsvenskan var antalet av mål under 3.5
  • Djurgården har vann 8 i de senaste 9 matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
  • Djurgården har gjort mål på de senaste 10 matcherna
  • Djurgården har vann de senaste 3 borta matcherna, och totalt antal mål var över 4.5
  • Djurgården har vann de senaste 3 borta matcherna på rad medan de gjort mer än 3.5 mål
  • Djurgården har gjort mål i 17 av de senaste 19 bortamatcherna

AIK vs Djurgården H2H

Djurgården blev helt knockade när AIK tog en 2-0-seger i det senaste mötet. Välförtjänad revansch efter den tidigare 1-0-förlusten, som Djurgården vann med i matchen innan. AIK har generellt sätt lätt mot Djurgården, med historisk statistik på 8-0-2 inför kommande möte. Bästa odds på hemmavinst hos spelbolagen är 2.88. AIK har läst av Djurgården perfekt på slutet då de vunnit 6 av sina senaste 7 matcher mot den kommande motståndaren. AIK gjorde minst ett mål i 7 av sina 8 senaste matcher i Allsvenskan mot Djurgården. I två av de senaste tio matcher mellan AIK och Djurgården gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. AIK gjorde ett snitt på 1.4 mål, medan Djurgården snittade 0.4 mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger. Över 2.5 mål gjordes i fyra av AIK’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.8 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sju av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 2.9 gånger i dessa matcher.

AIK vs Djurgården Preview

AIK form

AIK ser ut att vara i bra form inför deras kommande match, då de är obesegrade. De började med att slå Västerås SK med en 1-0-seger, innan en 2-2 kryss följdes mot Brommapojkarna. Deras senaste match slutade med 1-1 oavgjort resultat i en tuff match mot Mjällby. AIK har varit i stark form på Friends Arena, där man vunnit fem av sina sex senaste Allsvenskan-matcher. De fortsatte vara obesegrade efter ytterligare ett oavgjort resultat. Totalt gjorde man tio mål och släppte in två.

Djurgården form

Djurgården ser ut att vara i bra form och hoppas fortsätta på den obesegrade trenden. I de tre senaste matcherna inledde man först med att slå IFK Göteborg med 1-4, efter det kryssa 3-3 mot Häcken. De var sedan tillbaka som vinnare när man vann mot Sirius med 2-0. Djurgården har plockat fyra segrar från de sex senaste bortamatcherna i Allsvenskan, det blev även två förluster samtidigt som man gjorde tio mål och släppte in sex.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

AIK tog samtliga tre poäng fem gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på tre förluster under den här perioden. Djurgården vann sex av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade två. Båda lagen gjorde mål i fyra av de 10 senaste matcherna för AIK. Båda lagen hittade även nät fem gånger i de senaste 10 matcherna för Djurgården.

Senaste lagnyheter

AIK har gjort mål först i sex matcher av de senaste tio matcherna. Djurgården har gjort första målet i imponerande sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. AIK har gjort mål i 4 raka hemmamöten med Djurgården.

Eftersom Allsvenskan-säsongen precis startat är vi fortfarande lite osäkra på vem som ska bli toppskytt för AIK och Djurgården den här säsongen. Det finns dock helt klart några intressanta namn på listan med spelare som har bästa formen just nu.