AIK vs Djurgården bästa odds och matchtips

Både AIK och Djurgården satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i detta efterlängtade Stockholmsderby på söndag. AIK är placerade på plats nummer tre i Allsvenskan med 41 poäng efter 21 spelade omgångar. Djurgården ligger på förstaplats i tabellen med 44 poäng efter 21 spelade matcher. Serieledarna går förvisso in som bortalag men ska absolut inte räknas bort då deras formkurva ser lovande ut.

Våra tips

Statistik och fakta för AIK vs Djurgården

  • AIK har vunnit de senaste sex matcherna i rad hemma;
  • AIK är obesegrade de senaste elva matcherna i rad hemma;
  • AIK har vunnit sex av de senaste sju matcher hemma;
  • AIK nätade i 17 av de senaste 19 matcherna.
  • Djurgården är obesegrade de senaste fyra matcherna i rad;
  • Djurgården nätade i nio av de senaste elva matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i två av Djurgårdens senaste fyra matcher;
  • Djurgården släppte in i fyra av de senaste sex matcherna.

Form: AIK mot Djurgården

AIK revanschsugna efter senaste omgången

AIK har gått fram som tåget den senaste tiden men fick bita i det sura äpplet mot Degerfors senast, då man förlorade med 2-1. Innan dess tog man en skön 3-1 seger mot IFK Göteborg, vilket man följer upp med endast ett oavgjort resultat mot Kalmar (1-1). Det innebär att man plockat hem fyra poäng på de senaste tre matcherna.

Djurgården är inne i en bra period

Djurgården hoppas fortsätta deras starka form med ytterligare ett bra resultat. På de senaste tre matcherna har de lyckats plocka på sig fem poäng. Det hela började med ett oavgjort resultat mot Malmö FF (1-1), vilket de följde upp med en 3-2 seger mot Degerfors innan de totalt körde över Öster med 3-0.

Det kommer att bli ett mycket jämnt derby men Djurgården ser ut att ha en något bättre form än AIK.

AIK vs Djurgården Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra, kom Djurgården därifrån med 3 poäng och resultatet var 4-1. AIK tar sig an Djurgården med 7-2-1 i bagaget från deras tio senaste matcher i Allsvenskan. Över 2,5 mål var ett vinnande spel två gånger i de senaste tio matcher mellan AIK och Djurgården. Att båda lagen gör mål var ett vinnande spel två gånger.

Tabellställningar i Allsvenskan

Det skiljer endast tre poäng mellan AIK och serieledande Djurgården. Det innebär att denna omgång är extremt viktig för båda lagen. Djurgården siktar på att utöka sin ledning medan AIK istället vill knappa in på Djurgården och gå om tvåan Malmö FF. En trepoängare i denna match är inte bara viktigt för tabellen – utan även för moralen i laget.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Nabil Bahoui. Han är toppskytt för AIK, för närvarande på sju mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet fyra gånger i de senaste tre matcherna. 

Djurgårdens bäste målgörare heter Edward Chilufya som dock endast nätat två gånger de senaste fyra matcherna. Hjalmar Ekdal har hittat rätt tre gånger de senaste fyra matcherna.