Örebro vs Häcken bästa odds och matchtips

Örebro möter Häcken på Behrn Arena kommande söndag i Allsvenskan. Rankad som nummer 15 i Allsvenskan har Örebro spelat ihop 16 poäng efter 21 matcher. Med 25 poäng befinner sig Häcken på plats tio i tabellen med 21 spelade matcher. Det är tuffa tider för både Örebro och Häcken just nu. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Örebro vs Häcken

  • Örebro har förlorat fyra av de senaste fem matcherna;
  • Örebro släppte in mål i 18 av de senaste 20 matcherna.
  • Häcken har inte vunnit på de senaste fyra matcherna;
  • Häcken är obesegrade de senaste tre matcherna i rad;
  • Häcken har inte vunnit de de senaste fem matcherna i rad på bortaplan;
  • Häcken har förlorat fyra av de senaste fem matcherna på bortaplan.

Form: Örebro mot Häcken

Örebro har problem att hitta bra resultat

Örebro tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Örebro har varit lite ojämna den senaste tiden. De förlorade mot IFK Norrköping med 3-0 innan de vann med 2-0 mot Östersund. Tyvärr hamnade de sedan åter i förlustkolumnen när de förlorade med 5-1 mot Malmö FF.

Häcken har inte vunnit på ett tag

Stämningen i Häcken är inte så bra eftersom de inte lyckats få en vinst på senare tid. I de tre senaste matcherna för Häcken gick det så här: den första slutade 0-0 mot Mjällby och sen blev det 1-1 mot Varbergs BoIS FC. Den senaste matchen blev 1-1 mot Hammarby.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Häcken är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 2.00.

Örebro VS. Häcken Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra, kom Häcken därifrån med 3 poäng och resultatet var 3-2. Örebro tar sig an Häcken med 2-4-4 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. Den senaste 10 matcher mellan Örebro och Häcken var över 2,5 mål ett vinnande spel 5 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos bookmakerna 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Det skiljer nio poäng mellan Häcken och nästjumbon Örebro. Hemmalaget kommer göra allt i sin kraft för att ta tre poäng och närma sig Degerfors på 21 poäng. Häcken å andra sidan kan klättra till en åttondeplats vid tre poäng på söndag. Hur som helst är detta en ypperlig match att lägga ett eller flera spel på.

Skytteligan

Det har gått trögt med målskyttet för Örebro. Tre spelare ligger på ett mål de senaste två matcherna, Nordin Gerzic, Agon Mehmeti och Martin Broberg, men det är också de enda tre målen man gjort på de senaste sex matcherna.

Häcken kommer att hoppas att Alexander Jeremejeff hittar nätet igen. Han står på tio mål för säsongen och har nätat te gånger av de senaste sex matcherna.