AIK vs Häcken bästa odds och match tips

AIKs kommande match mot Häcken på Friends Arena på söndag ser ut som ett bra tillfälle att de ytterligare ökar sitt självförtroende. Rankad på plats nummer 3 i Allsvenskan har AIK samlat 30 poäng i 15 matcher. Med 19 poäng befinner Häcken sig som nummer 8 efter 15 matcher. Topplaget AIK hoppas kunna orsaka mer elände mot det lågt placerade Häcken på söndag.

Våra tips

Statistik och fakta för AIK VS. Häcken.

  • AIK har vunnit de senaste 3 matcherna i rad;
  • AIK är obesegrade de senaste 6 matcherna i rad;
  • AIK har vunnit de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • AIK är obesegrade de senaste 8 matcherna i rad hemma.
  • Häcken nätade i de senaste 13 av 15 matcher;
  • Häcken släppte in i de senaste 13 av 15 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Häckens senaste 6 av 8 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Häckens senaste 3 matcher i rad.

Form: AIK mot Häcken

AIKs huvudfokus

AIK verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. I de tre senaste matcherna för AIK tog de en 1-0 vinst mot Halmstads BK och följt med 4-1 vinst mot Djurgården och slutligen, i den senaste matchen blev det 1-0 vinst mot Sirius.

Häcken njuter av en stabil insats.

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan vänta sig av Häcken som gjort vad som förväntas av dem. I de tre senaste matcherna för Häcken förlorade de 2-1 till Djurgården och sen blev det 5-0 vinst mot Östersund. Den senaste matchen var 3-0 förlust mot Degerfors.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Häcken är det självklart att satsa på AIK till odds 1.96.

AIK VS. Häcken Matchhistorik

Det senaste mötet mellan AIK vs Häcken var på 4 July 2021 och vi såg AIK få till en 2-1 seger. AIK går in i matchen mot Häcken med 5-2-3 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. I den föregående 10 matchens mellan AIK och Häcken kom över 2,5 mål upp 6 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 5 gånger i dessa 10 möten.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer AIK och Häcken för närvarande i 11 poäng och 5 platser. AIK kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Häcken kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Häcken är kanske outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan AIK och Häcken kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Nicolas Stefanelli. Han är toppskytt för AIK, för närvarande på 5 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher.

Häcken kommer att hoppas att Alexander Jeremejeff hittar nätet igen. Han står på 7 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i 3 av deras 6 senaste matcher.