Halmstads BK vs IFK Norrköping bästa odds och match tips

Både Halmstads BK och IFK Norrköping satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna högt förväntade match på söndag. Halmstads BK rankas som nummer 11 i tabellen med 17 poäng efter 15 matcher. Med 15 omgångar bakom sig har IFK Norrköping samlat 23 poäng och ligger på plats nummer 6 i Allsvenskan. Alltför många oavgjorda matcher på senare tid har stoppat Halmstads BK i deras framsteg. Deras kommande match mot IFK Norrköping kan vara ett bra tillfälle att återgå till att vinna en match istället.

Våra tips

Statistik och fakta för Halmstads BK VS. IFK Norrköping.

  • Halmstads BK vann inte de senaste 3 matcherna i rad;
  • Halmstads BK vann inte de senaste 6 matcherna i rad hemma;
  • Halmstads BK obesegrade de senaste 8 matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Halmstads BKs senaste 13 av 15 matcher.
  • IFK Norrköping nätade i de senaste 11 av 13 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IFK Norrköpings senaste 5 av 7 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IFK Norrköpings senaste 4 matcher i rad;
  • IFK Norrköping släppte in de senaste 5 matcherna i rad.

Form: Halmstads BK mot IFK Norrköping

Halmstads BK håller målet i sikte.

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan vänta sig av Halmstads BK som gjort vad förväntas av dem. I de tre senaste landskamperna för Halmstads BK gick det så här: den första förlorade de 1-0 till AIK och sen blev det 0-0 mot Malmö FF. Den senaste matchen blev 1-1 mot Kalmar FF.

IFK Norrköping letar efter mer.

Det är svårt att sätta fingret på resultaten för IFK Norrköping eftersom de har hållit sin nivå och varken mer eller mindre. I de tre senaste matcherna för IFK Norrköping tog de en 2-1 vinst mot IFK Göteborg och följt av 2-1 förlust mot Kalmar FF och slutligen, i den senaste matchen blev det 2-1 vinst mot Östersund.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Halmstads BK VS. IFK Norrköping Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lagen, kom Halmstads BK därifrån med 3 poäng i en 2-1 seger. Halmstads BK har vunnit 30% procent, medan IFK Norrköping har vunnit 50% procent av deras senaste möten i Allsvenskan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 3-2-5. I den föregående 10 matchens mellan Halmstads BK och IFK Norrköping kom över 2,5 mål upp 8 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 8 gånger i dessa 10 möten.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 6 poäng. Även om Halmstads BK inte kommer att ha en möjlighet att komma över IFK Norrköping i ligan någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. IFK Norrköping, som nu ligger på 6 med 23 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Marcus Antonsson. Han är toppskytt för Halmstads BK, för närvarande på 5 mål under hela säsongen.

IFK Norrköping kommer att hoppas att Samuel Adegbenro hittar nätet igen. Han står på 8 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.