AIK vs IFK Göteborg bästa odds och match tips

AIK är favorittippade på måndag mot IFK Göteborg i Allsvenskan. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i Friends Arena. Som nummer 2 har AIK lyckats skrapa ihop 37 poäng efter 18 matcher. Med 22 poäng har IFK Göteborg efter 18 möten placerat sig på plats nummer 11 i Allsvenskan. Topplaget AIK hoppas kunna orsaka mer elände mot det lågt placerade IFK Göteborg kommande måndag.

Våra tips

Statistik och fakta för AIK VS. IFK Göteborg.

  • AIK är obesegrade de senaste 9 matcherna i rad;
  • AIK har vunnit de senaste 5 matcherna i rad hemma;
  • AIK är obesegrade de senaste 10 matcherna i rad hemma;
  • AIK har vunnit i 5 av de senaste 6 matcher.
  • IFK Göteborg släppte in i 8 av de senaste 10 matcher;
  • IFK Göteborg nätade i 7 av de senaste 9 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IFK Göteborgs senaste 4 av 6 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i IFK Göteborgs senaste 2 av 4 matcher.

Form: AIK mot IFK Göteborg

AIK fortsätter dominera.

AIK verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. I de tre senaste landskamperna för AIK gick det så här: den första tog de en 2-1 vinst mot Häcken och sen blev det 2-0 vinst mot Örebro. Den senaste matchen blev 0-0 mot Mjällby.

IFK Göteborg kan visa mycket mer.

IFK Göteborg hoppas bryta sin inte så bra form i denna match. I de tre senaste matcherna för IFK Göteborg förlorade de 2-1 till Varbergs BoIS FC de och följt med 3-2 förlust mot Häcken och slutligen, i den senaste matchen blev det 2-0 vinst mot Halmstads BK.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från IFK Göteborg är det självklart att satsa på AIK till odds 1.78.

AIK VS. IFK Göteborg Matchhistorik

Senast dessa landslag ställde upp mot varandra var 19 april 2021, och AIK kom därifrån med en 2-0 seger. AIK tar sig an IFK Göteborg med 5-0-5 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. Den senaste 10 matcher mellan AIK och IFK Göteborg var över 2,5 mål ett vinnande spel 3 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos bookmakerna 2 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 15 poäng. Även om IFK Göteborg inte kommer att ha någon möjlighet att komma över AIK i ligatiteln i närtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. AIK, som nu är nummer 2 med 37 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. I alla fall kommer matchen på måndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Nicolas Stefanelli. Han är toppskytt för AIK, för närvarande på 5 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

IFK Göteborg kommer att hoppas att Tobias Sana hittar nätet igen. Han står på 5 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i 3 av deras 6 senaste matcher.