Örgryte vs AFC Eskilstuna bästa odds och matchtips

Både Örgryte och AFC Eskilstuna kommer att försöka befästa eller kanske till och med förbättra sin position i Superettan. Lagen möts i vad som just nu är en kamp i mitten av tabellen i Superettan. Som nummer nio har Örgryte lyckats skrapa ihop 27 poäng efter 21 spelade matcher. AFC Eskilstuna har efter 20 spelade omgångar lyckats skrapa ihop 26 vilket placerar den på en niondeplats. Örgryte kommer till matchen och vill vända trenden mot AFC Eskilstuna som har två raka segrar mot Örgryte i ryggen.

Våra tips

Statistik och fakta för Örgryte VS. AFC Eskilstuna

  • Örgryte är obesegrade i sina senaste fem matcher ;
  • Örgryte är obesegrade i sina senaste sju hemmamatcher;
  • Örgryte nätade i åtta av de senaste tio matcherna;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Örgrytes senaste 3 av 5 matcher.
  • AFC Eskilstuna står utan seger på de senaste nio matcherna på bortaplan;
  • AFC Eskilstuna har förlorat i sju av sina senaste åtta matcher på bortaplan;
  • AFC Eskilstuna nätade i 13 av de senaste 15 matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i AFC Eskilstunas senaste sju av nio matcher.

Form: Örgryte mot AFC Eskilstuna

Örgryte kan visa mycket mer

Örgryte hoppas fortsätta sin starka form med ytterligare ett bra resultat. I de tre senaste matcherna för Örgryte gick det så här: 2-2 mot Norrby och 1-0 vinst mot GIF Sundsvall. I senaste matchen mot Akropolis IF vann Örgryte med 3-1.

AFC Eskilstunas formkurva pekar nedåt

AFC Eskilstuna går in i matchen med några dåliga resultat i ryggen. I de tre senaste matcherna för AFC Eskilstuna tog de en 2-1 vinst mot IK Brage och sen blev det 2-2 mot Helsingborg. I senaste matchen förlorade Eskilstuna med 2-1 mot Vasalunds IF.

Örgryte har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen att spela hemma tror vi på att det blir många mål gjorda i matchen (med BLGM). Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.40 för en hemmaseger medan oddsen för en bortaseger är 2.83.

Örgryte VS. AFC Eskilstuna matchhistorik

Det senaste mötet mellan Örgryte mot AFC Eskilstuna var ett Superettan möte så sent som 25 Juli 2021 och vi såg Eskilstuna ta hem en 4-0 seger. Örgryte möter AFC Eskilstuna med ett tungt matchfacit 2-4-4 från deras senaste tio matcher i Superettan. De senaste tio matcherna mellan Örgryte och AFC Eskilstuna var över 2,5 mål ett vinnande spel 5 gånger. Att båda lagen gör mål gav utdelning hos bookmakerna bara 3 gånger i dessa 10 matcher – men vi tror fortfarande på BLGM här.

Tabellställningar i Superettan

Örgryte ligger för närvarande en poäng före Eskilstuna med en match. Denna match är således viktig för att ytterligare etablera sig i Superettans mellanskikt. En vinst här gör Eskilstuna gör att man går om Örgryte medan Örgryte kan klättra förbi Öster om de plockar tre poäng. Det är upplagt för en otroligt spännande match på Gamla Ullevi på fredag.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Ashley Coffey när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet tre gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag AFC Eskilstuna. Han har gjort fem mål under denna säsong.

I Örgryte är Ajdin Zeljkovic spelaren att hålla koll på. Han har gjort ett mål på de senaste sex matcherna och vill säkerligen utöka sitt målfacit mot Eskilstuna.