AIK vs IFK Norrköping: Bästa oddsen och matchtipsen

AIK kommer att spela mot IFK Norrköping i omgång 2 av Allsvenskan vid Friends Arena kommande söndag. AIK gick från sin öppningsmatch för säsongen utan poäng men med hopp om att göra bättre ifrån sig i kommande match. Ingen vill starta säsongens öppningsrundor med ett nederlag, men det är tyvärr exakt vad IFK Norrköping och AIK fick nöja sig med efter sin första matcher.

Våra tips

Statistik och fakta för AIK vs IFK Norrköping i Allsvenskan

 • AIK har gjort mål i 27 av de senaste 29 hemmamatcherna
 • AIK har inte förlorat 16 av 18 av deras senaste hemmamatcher
 • I 3 av de senaste 4 matcherna AIK har spelat, har båda lagen gjort mål
 • IFK Norrköping har släppt in i 11 av de senaste 13 bortamatcherna
 • IFK Norrköping har förlorat 5 av 6 av deras senaste bortamatcher
 • IFK Norrköping har inte vunnit 7 av 9 av deras senaste bortamatcher
 • IFK Norrköping har vunnit 5 av 7 av deras senaste matcher
 • I 3 av de senaste 4 matcherna IFK Norrköping har spelat, har båda lagen gjort mål
 • AIK har gjort mål i 14 av de senaste 15 hemmamatcherna mot IFK Norrköping
 • AIK har inte vunnit 7 av de 8 senaste matcherna mot IFK Norrköping
 • I 5 av de senaste 7 av AIKs matcher mot IFK Norrköping var antalet mål under 2.5
 • I 5 av de senaste 7 av AIKs matcher mot IFK Norrköping var antalet mål under 3.5
 • AIK har släppt in i 6 av de senaste 8 matcherna mot IFK Norrköping

Form: AIK mot IFK Norrköping

AIK hoppas kunna utöka poängen

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av AIK som hållit sin nivå. Det blev inte öppningen som AIK önskade sig eftersom de förlorade. De går dock in som hemmafavoriter mot Norrköping och hoppas glädja publiken med tre poäng.

IFK Norrköping fortsätter floppa.

IFK Norrköping tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Det blev ingen bra start på säsongen för Norrköping som fick lämna hemmaplan både poänglösa och mållösa. Det blir viktigt för dem att vända på denna dåliga trend.

AIK vs IFK Norrköping Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog AIK med sig 3 poäng därifrån i en 1-0 seger. AIK går in i matchen mot IFK Norrköping med 2-4-4 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. 3 gånger i den senaste 10 matcher mellan AIK och IFK Norrköping blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 3 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer AIK och IFK Norrköping för närvarande i noll poäng och två placeringar. AIK kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från IFK Norrköping på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att IFK Norrköping är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan AIK och IFK Norrköping kommer att sluta.

Skytteligan

Nabil Bahoui är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. AIK kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer IFK Norrköping ställa hoppet till Christoffer Nyman att han ska lägga till fler mål till de 6 han gjort de senaste sex matcherna.