Helsingborg vs IFK Göteborg: Bästa oddsen och matchtipsen

Helsingborg möter IFK Göteborg på Olympia Stadion på söndag i Allsvenskan. Helsingborg gick från sin öppningsmatch för säsongen utan poäng men med hopp om att göra bättre ifrån sig i kommande match. IFK Göteborg fick vad de hoppades på i sin första match för säsongen, när de tog 3 poäng i öppningsmatchen. Det blir en spännande match på Olympastadion.

Våra tips

Statistik och fakta för Helsingborg vs IFK Göteborg i Allsvenskan

 • Helsingborg har gjort mål i 13 av de senaste 15 matcherna
 • I 5 av de senaste 6 matcherna Helsingborg har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Helsingborg har inte förlorat 3 av 4 av deras senaste matcher
 • IFK Göteborg har släppt in i 15 av de senaste 17 bortamatcherna
 • IFK Göteborg har inte vunnit 8 av 9 av deras senaste matcher
 • IFK Göteborg har förlorat 4 av 5 av deras senaste bortamatcher
 • IFK Göteborg har gjort mål i 5 av de senaste 7 matcherna
 • Helsingborg har inte vunnit de senaste 10 matcherna mot IFK Göteborg i rad
 • Helsingborg har släppt in i de senaste 12 matcherna mot IFK Göteborg i rad
 • Helsingborg har förlorat 9 av de 10 senaste matcherna mot IFK Göteborg
 • I 10 av de senaste 11 av Helsingborgs hemmamatcher mot IFK Göteborg var antalet mål under 3.5
 • I 6 av de senaste 8 matcherna Helsingborg har spelat mot IFK Göteborg har båda lagen gjort mål

Form: Helsingborg mot IFK Göteborg

Helsingborg fortsätter på en väldigt dålig svit

Resultaten har varit katastrofala för Helsingborg på senare tid. Därför är man desperata att vinna kommande match. Man lyckades inte ta någon poäng i öppningsomgången av Allsvenskan och är väldigt måna om att inte tappa fler poäng mot Göteborg.

IFK Göteborg håller målet i sikte

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av IFK Göteborg de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. I öppningsomgången av Allsvenskan lyckades Göteborg ta tre poäng och göra två mål. Blåvitt är benägna att behålla tempo och stanna kvar i toppstriden.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Helsingborg är det självklart att satsa på IFK Göteborg till odds 2.43.

Helsingborg vs IFK Göteborg Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann IFK Göteborg och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 1-0. Helsingborg tar sig an IFK Göteborg med 0-1-9 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. 7 gånger i den senaste 10 matcherna mellan Helsingborg och IFK Göteborg blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer Helsingborg och IFK Göteborg för närvarande i tre poäng och nio placeringar. IFK Göteborg kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Helsingborg på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Helsingborg är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Helsingborg och IFK Göteborg kommer att sluta.

Skytteligan

Anthony van den Hurk är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Helsingborg kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer IFK Göteborg ställa hoppet till Marcus Berg att han ska lägga till fler mål till de 3 han gjort de senaste sex matcherna.