AIK vs Östersund bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när AIK förbereder sig för att möta Östersund i Allsvenskan. AIK har för närvarande plats fyra i tabellen med 47 poäng efter 26 spelade matcher. Med 26 omgångar bakom sig har Östersund lyckats samla ihop 14 poäng och ligger på plats 16 i Allsvenskan. Fyra förluster i de senaste sex matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos AIK. De skulle dock kunna skrälla mot Östersund.

Våra tips

Statistik och fakta för AIK vs Östersund i Allsvenskan.

  • AIK har vunnit de senaste åtta matcherna i rad hemma;
  • AIK är obesegrade de senaste 13 matcherna i rad hemma;
  • AIK har vunnit i åtta av de senaste nio matcherna hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i AIKs senaste åtta av tio matcher.
  • Östersund vann inte de senaste sju matcherna i rad;
  • Östersund vann inte de senaste 16 matcherna i rad på bortaplan;
  • Östersund har förlorat i tio av de senaste elva matcherna på bortaplan;
  • Östersund släppte in i 23 av de senaste 25 matcher.

Form: AIK mot Östersund

AIK har problem att hitta bra resultat

AIK hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. AIK har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 1-0 mot IFK Norrköping. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 1-0 mot Malmö FF, och lyckades inte heller plocka poäng i en 1-0 förlust mot Halmstads BK.

Östersund hoppas få stopp på lidandet

Stämningen i Östersund är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Den senaste tiden har man bara lyckats plocka en poäng efter förlust mot Hammarby, oavgjort mot Häcken och ytterligare en förlust mot Varberg.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för AIK till odds 1.17 ser ut att vara det bästa alternativet på söndag.

AIK vs Östersund Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann AIK och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. AIK har vunnit 60%, medan Östersund har vunnit 10% av deras senaste möten i Allsvenskan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 6-3-1. Över 2,5 mål var ett vinnande spel sex gånger i de senaste tio matcher mellan AIK och Östersund. Båda lagen gör mål var ut sex gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 33 poäng. Även om Östersund inte kommer att ha någon att ta sig förbi AIK i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. AIK, som nu är nummer fyra med 47 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Nicolas Stefanelli. Han är toppskytt för AIK, för närvarande på sju mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i två av deras sex senaste matcher. 

Östersund kommer att hoppas att Blair Turgott hittar nätet igen. Han står på tio mål den här säsongen och gjorde mål i två av deras sex senaste matcher.