Häcken vs Degerfors bästa odds och matchtips

Häcken verkar vara i god form när de tar emot Degerfors i omgång 27 av Allsvenskan. Allt annat än vinst kommer vara en besvikelse. På plats nummer tio i Allsvenskan har Häcken spelat ihop 32 poäng efter 26 matcher. Med 28 poäng befinner sig Degerfors på plats 14 i tabellen med 26 spelade matcher. Två förluster i de senaste sex matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Häcken. De skulle dock kunna skrälla mot Degerfors.

Våra tips

Statistik och fakta för Häcken vs Degerfors i Allsvenskan.

  • Häcken vann inte de senaste tre matcherna i rad;
  • Häcken nätade i 23 av de senaste 25 matcher;
  • Häcken släppte in i tio av de senaste tolv matcher;
  • Båda lagen gjorde mål i Häckens senaste nio av elva matcher.
  • Degerfors släppte in i 16 av de senaste 18 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Degerfors senaste sju av nio matcher;
  • Degerfors nätade i sju av de senaste nio nio matcher;
  • Båda lagen gjorde mål i Degerfors senaste sju av nio matcher.

Form: Häcken mot Degerfors

Häcken hoppas på en nystart

Häcken hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Häcken är bara en poäng ifrån att vara helt utan positiva resultat i sina senaste tre matcher. De förlorade med 3-2 mot Halmstads BK innan det blev oavgjort efter en (1-1)-match mot Östersund. Sedan hamnade man återigen i förlustkolumnen när Kalmar FF besegrade dem med 4-1.

Degerfors hoppas kunna utöka poängen

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Degerfors som hållit sin nivå. Man kommer till matchen med två raka förluster mot Elfsborg och Göteborg. Innan dess tog man dock en seger mot Örebro.

I en match mellan två sidor som har presterat nästan identiskt de senaste veckorna, tror vi fortfarande att Häcken kommer att få det första genombrottet.

Häcken vs Degerfors Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Häcken mot Degerfors var ett Allsvenskan-möte så sent som 15 augusti 2021 och vi såg då Degerfors ta en 3-0 vinst. Häcken har vunnit 0%, medan Degerfors har vunnit 100% av deras senaste möten i Allsvenskan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 0-0-1.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-tabellen är skillnaden mellan de två lagen fyra poäng. Även om Degerfors inte kommer att ha någon att ta sig förbi Häcken i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Häcken, som nu är nummer tio med 32 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Alexander Jeremejeff. Han är toppskytt för Häcken, för närvarande på tio mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i en av deras sex senaste matcher. 

Degerfors kommer att hoppas att Victor Edvardsen hittar nätet igen. Han står på 13 mål den här säsongen och gjorde mål i fyra av deras sex senaste matcher.