AIK vs Sirius bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när AIK förbereder sig för att möta Sirius i Allsvenskan. På plats nummer 2 i Allsvenskan har AIK spelat ihop 56 poäng efter 29 matcher. Med 37 poäng befinner sig Sirius på plats 10 i tabellen med 29 spelade matcher. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos AIK. De skulle dock kunna skrälla mot Sirius.

Våra tips

Statistik och fakta för AIK vs Sirius i Allsvenskan

  • AIK har vunnit de senaste 3 matcherna i rad;
  • AIK har vunnit de senaste 9 matcherna i rad hemma;
  • AIK är obesegrade de senaste 14 matcherna i rad hemma;
  • AIK har vunnit i 9 av de senaste 10 matcher hemma.
  • Sirius är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Siriuss senaste 9 av 11 matcher;
  • Sirius nätade i 12 av de senaste 14 matcher;
  • Sirius släppte in i 10 av de senaste 12 matcher.

Form: AIK mot Sirius

AIK fortsätter att plocka poäng

AIK hoppas att den goda formen håller i sig. AIK har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 3-0-vinst mot Östersund. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Varbergs BoIS FC med 0-1 innan de i förra matchen besegrade Elfsborg med 2-4.

Sirius håller målet i sikte.

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Sirius de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Sirius är obesegrade i sina tre senaste matcher där man  besegrat Mjällby följt av ett oavgjort resultat mot Göteborg. Senast körde man över Häcken med hela 3-0.

Med dessa starka prestationer på sistone verkar AIK ha goda chanser att vinna mot Sirius.

AIK vs Sirius Matchhistorik

Det senaste mötet mellan AIK och Sirius var en jämn tillställning där AIK lyckades hitta en liten 1-0-seger. AIK tar sig an Sirius med 8-1-0 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. 3 gånger i de senaste 9 matcherna mellan AIK och Sirius blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer AIK och Sirius för närvarande i 19 poäng och 8 placeringar. AIK kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Sirius på lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Sirius är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan AIK och Sirius kommer att sluta.

Skytteligan

Nicolas Stefanelli har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. AIK kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter Sirius. 

Gästerna hoppas att Edi Sylisufaj fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 3 mål på de senaste sex matcherna.