Örebro vs Elfsborg bästa odds och matchtips

Toppen mot botten när Elfsborg möter Örebro för en match i Allsvenskan kommande lördag. Som nummer 15 har Örebro lyckats skrapa ihop 18 poäng efter 29 spelade matcher. Med 52 poäng har Elfsborg efter 29 matcher placerat sig på plats plats 4 i Allsvenskan. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Örebro. De skulle dock kunna skrälla mot Elfsborg.

Våra tips

Statistik och fakta för Örebro vs Elfsborg i Allsvenskan

  • Örebro vann inte de senaste 9 matcherna i rad;
  • Örebro har förlorat de senaste 4 matcherna i rad hemma;
  • Örebro har förlorat i 5 av de senaste 6 matcher hemma;
  • Örebro släppte in i 22 av de senaste 24 matcher.
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Elfsborgs senaste 5 av 7 matcher;
  • Elfsborg nätade i 7 av de senaste 9 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Elfsborgs senaste 2 av 4 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Elfsborgs senaste 2 av 4 matcher.

Form: Örebro mot Elfsborg

Örebro har stora problem

Örebro tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Örebro har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 3-2 mot Hammarby och Kalmar FF. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 0-0 mot Mjällby vilket gav en poäng.

Elfsborg flyter med

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Elfsborg som hållit sin nivå. Det har varit blandade resultat för Elfsborg som har spelat lika mot Varberg, följt av en vinst mot Halmstad. Senast blev det en 4-2 förlust mot AIK.

Eftersom Elfsborg både är oddsmakarnas favorit till odds 1.54 och har starkare prestationer på sistone än vad Örebro har visat upp, verkar Elfsborg vara det naturliga valet.

Örebro vs Elfsborg Matchhistorik

I senaste mötet mellan Örebro och Elfsborg lyckades hemmalaget ta en knapp 2-1-vinst. Örebro tar sig an Elfsborg med 1-3-6 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 8 gånger i de senaste 10 matcher mellan Örebro och Elfsborg. Båda lagen gör mål gav utdelning 8 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 34 poäng. Även om Örebro inte kommer att ha en möjlighet att komma över Elfsborg i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Elfsborg, som nu ligger på 4 med 52 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Nahir Besara. Han är toppskytt för Örebro, för närvarande på 4 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher. 

Elfsborg kommer att hoppas att Rasmus Alm hittar nätet igen. Han står på 7 mål den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.