Everton vs Arsenal bästa odds och matchtips

Everton tar sig an Arsenal för en spännande match i Premier League kommande måndag på Goodison Park. På plats 16 i Premier League ligger just nu Everton som samlat ihop 15 poäng efter deras 14 spelade matcher. Med 23 poäng befinner sig Arsenal på plats 7 efter 14 spelade matcher. 5 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos The Toffees. De skulle dock kunna skrälla mot The Gunners.

Våra tips

Statistik och fakta för Everton vs Arsenal i Premier League

  • Everton har förlorat de senaste 3 matcherna i rad;
  • Everton vann inte de senaste 8 matcherna i rad;
  • Everton vann inte de senaste 4 matcherna i rad hemma;
  • Everton har förlorat i 6 av de senaste 7 matcher.
  • Arsenal nätade i 9 av de senaste 11 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Arsenals senaste 3 av 5 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Arsenals senaste 2 av 4 matcher.

Form: Everton mot Arsenal

The Toffees har hamnat på hal is igen

Resultaten har varit katastrofala för Everton på senare tid. Därför är man desperata att vinna kommande match. Everton har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 3-0 mot Manchester City, innan Brentford besegrade dem med 1-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Liverpool tog hem en seger med 4-1.

The Gunners fortsätter att plocka poäng

The Gunners hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Man har dock endast vunnit en av sina senaste tre och innan dess hade man tre raka segrar. Först förlorade man mot Liverpool med hela 4-0, följt av ett 2-0 resultat mot Newcastle. Senast blev det åter förlust då Manchester United blev för starka på Old Trafford.

De två lagen matchas jämnt av oddsmakarna, men den nuvarande formen gör att Arsenal är vårt val för en seger.

Everton vs Arsenal Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Everton och Arsenal var en jämn tillställning där Everton lyckades hitta en liten 1-0 seger. Everton tar sig an Arsenal med 4-1-5 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Everton och Arsenal blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 8 poäng. Även om Everton inte kommer att ha en möjlighet att komma över Arsenal i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Arsenal, som nu ligger på 7 med 23 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande måndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Emile Smith-Rowe när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Arsenal. Hans säsongssaldo är 5 mål just nu. 

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för Everton är Demarai Gray spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.