Elfsborg vs IFK Värnamo: Bästa oddsen och matchtipsen

Elfsborg vs IFK Värnamo Statistik

  • Elfsborg har gjort mål i 26 av de senaste 28 hemmamatcherna
  • I 12 av Elfsborgs senaste 14 matcher var antalet av mål över 2.5
  • Elfsborg har inte förlorat 16 av sina senaste 18 hemmamatcher i Allsvenskan
  • I 10 av Elfsborgs senaste 11 hemmamatcher var antalet av mål över 2.5
  • Elfsborg har gjort mål i 16 av de senaste 18 hemmamatcherna i Allsvenskan
  • IFK Värnamo har gjort mål på de senaste 13 bortamatcherna
  • IFK Värnamo har vunnit 8 av sina senaste 9 bortamatcher
  • I 9 av IFK Värnamos senaste 11 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • I 6 av de senaste 7 bortamatcherna IFK Värnamo har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 7 av IFK Värnamos senaste 8 bortamatcher i Allsvenskan var antalet av mål över 2.5

Elfsborg vs IFK Värnamo H2H

Elfsborg åkte på en smäll när IFK Värnamo plockade ner dem med 1-0 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 2-0-seger. Elfsborg går in i matchen mot IFK Värnamo med 2-1-1 i ryggen från deras senaste fyra möten. En win-rate på 50% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. IFK Värnamo tog endast en seger från 7 möjliga försök mot Elfsborg. I de 3 senaste Allsvenskan-matcherna mellan Elfsborg och IFK Värnamo slutade det under 2.5 mål. Båda lagen gjorde mål två gånger i de senaste fyra matcherna mellan Elfsborg och IFK Värnamo.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste fyra matcherna mellan lagen. Elfsborg gjorde ett snitt på 1.75 mål, medan IFK Värnamo snittade 0.75 mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger. Det blev över 2.5 mål i nio av Elfsborg’s senaste tio matcher runt om i alla turneringar. De höll ett snitt på 2.4 mål under denna period. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.2 mål under den här perioden.

Elfsborg vs IFK Värnamo Preview

Elfsborg form

De har fått med sig fyra poäng från sina tre senaste matcher. Först slog Elfsborg IFK Göteborg 1-2, följt av 2-2 mot Degerfors. Nu senast fick man slicka såren efter en 1-0-förlust mot Malmö FF. Elfsborg tog fyra segrar i sina sex senaste Allsvenskan-matcher på Borås Arena. En oavgjord och en förlust var deras facit, där de släppte in åtta och gjorde tolv mål.

IFK Värnamo form

IFK Värnamo har varit inkonsekventa i sina tre senaste matcher, vilket gav dem fyra poäng. De tog en 1-3-seger mot Kalmar FF, innan man kryssade 0-0 motHammarby. Den lilla streaken avslutades när AIK blev för svåra i en 3-1-förlust för IFK Värnamo. IFK Värnamo har varit enastående på resande fot med fem segrar på de sex senaste bortamatcherna i Allsvenskan. Utöver vinsterna blev det en förlust och 14 mål framåt samt sju insläppta.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Elfsborg tog blygsamma fem segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i tre av matcherna, medan det blev två förluster. IFK Värnamo vann åtta av de 10 senaste och spelade oavgjort ett samt förlorade ett av matcherna under denna period. Elfsborg har settfem av sina 10 senaste matcher på Borås Arena sluta över 2.5 mål. I sju av de 10 senaste på bortaplan för IFK Värnamo gick matchen över 2.5 mål.

Senaste lagnyheter

Elfsborg gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. IFK Värnamo gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen har gjort mål i 4 raka bortamatcher som IFK Värnamo spelat. Elfsborg har gjort mål i 3 raka hemmamöten med IFK Värnamo.

Eftersom Allsvenskan-säsongen precis startat är vi fortfarande lite osäkra på vem som ska bli toppskytt för Elfsborg och IFK Värnamo den här säsongen. Det finns dock helt klart några intressanta namn på listan med spelare som har bästa formen just nu.