Akropolis IF vs GAIS bästa odds och matchtips

Akropolis IF drar fördel av hemmaplan när GAIS gästar i Superettan på söndag. På plats nummer 12 i Superettan har Akropolis IF spelat ihop 34 poäng efter 28 matcher. Med 30 poäng befinner sig GAIS på plats 14 i tabellen med 28 spelade matcher. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Akropolis IF. De skulle dock kunna skrälla mot GAIS.

Våra tips

Statistik och fakta för Akropolis IF vs GAIS i Superettan.

  • Akropolis IF har vunnit de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • Akropolis IF är obesegrade de senaste 4 matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Akropolis IFs senaste 6 av 8 matcherna;
  • Akropolis IF nätade i 5 av de senaste 7 matcherna.
  • GAIS har förlorat i 5 av de senaste 6 matcherna;
  • GAIS släppte in i 11 av de senaste 13 matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i GAIS senaste 5 av 7 matcherna;
  • GAIS nätade i 5 av de senaste 7 matcher.

Form: Akropolis IF mot GAIS

Akropolis IF fortsätter trumma på

Akropolis IF hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. I sina tre senaste matcher vann Akropolis IF först mot Landskrona BoIS med 1-0 innan segertåget fortsatte mot Trelleborgs FF som gav slutresultatet 3-1. Trenden höll tyvärr inte i sig då de förlorade mot IK Brage med 2-0 och därmed bröt sin vinnartrend.

GAIS formkurva pekar nedåt

GAIS tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Efter att GAIS besegrade Helsingborg med 1-0 kunde man tyvärr inte bygga på trenden då man förlorade med hela 4-41 mot Norrby och senast 1-0 mot Öster.

Akropolis IF har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.43 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 2.86.

Akropolis IF vs GAIS Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Akropolis IF & GAIS spelades 26 juli 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Akropolis IF har vunnit 0%, medan GAIS har vunnit 0% av deras senaste möten i Superettan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 0-3-0.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 4 poäng. Även om GAIS inte kommer att ha någon att ta sig förbi Akropolis IF i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Akropolis IF, som nu är nummer 12 med 34 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Simon Alexandersson när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 5 matcherna för sitt lag GAIS. 

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för Akropolis IF är Pontus Åsbrink spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.