Frankrike vs Danmark – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Frankrike möter Danmark på lördag i sin andra match i VM-gruppspelet.

Efter den första rundan har vi Frankrike på plats ett med tre poäng, medan Danmark har en poäng som nummer tre. Les Bleus är på plats 4 i FIFA world ranking samtidigt som danskarna är nummer 10 för dagen.

Fransmännen imponerade när de vände mot Australien, men danskarna visade i den bästa sidan mot Tunisien.

Vi ser fram emot en spännande match mellan två på pappret starka lag som båda borde ta sig vidare till åttondelen. Nöjda med delad poäng?

Våra tips

Frankrike vs Danmark Statistik

  • Frankrike har gjort mål i 25 av de senaste 27 matcherna
  • I 8 av Frankrikes senaste 10 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 5 av Frankrikes senaste 6 matcher var antalet av mål under 2.5
  • Frankrike har släppt in i 6 av de senaste 7 matcherna
  • Frankrike har inte vunnit 5 av sina senaste 7 matcher
  • I de senaste 8 Danmarks matcher, var antalet mål under 3.5
  • I 4 av Danmarks senaste 5 matcher var antalet av mål under 2.5
  • Danmark har inte förlorat 6 av sina senaste 8 matcher
  • Danmark har gjort mål i 7 av de senaste 9 matcherna
  • I de senaste 3 av Frankrikes matcher mot Danmark var antalet mål under 3.5

Frankrike vs Danmark Preview

Frankrike visade styrka.

Frankrike har varit ojämna på slutet, de slog Österrike med 2-0. Det följdes upp med en förlust med 2-0 mot Danmark, innan de vann med 4-1 mot Australien. Frankrike kunde vinna fem av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade två gånger. De fick utstå förluster i tre av dessa matcher. När det kommer till att göra mål kan Frankrike vara mer produktivt med 18 times i sina senaste tio matcher. Det är ett snitt på 1.8 goals per match där de även släppte in nio times. Det ger ett snitt på 0.9 per match, med hållna nollor tre times.

Danmark har mycket mer att ge.

Danmark har varit med om allt i de tre senaste matcherna runt om i alla tävlingar. Mot Kroatien,gick man hem tomhänta efter en 2-1-förlust, sedan lyckades man vinna med 2-0 motFrankrike. Senast fick man dela på poängen efter 0-0 mot Tunisien. Danmark tog fem wins i sina 10 senaste matcher i alla turneringar, där man även kryssade ett på vägen. Man fick utstå fyra förluster under den här tiden.

Tabellställningar i VM

Frankrike kunde inte ha önskat sig en bättre start i denna upplaga av VM. De utplånade Australien totalt och kommer med fyllt självförtroende till nästa match efter 4-1-vinsten. Defensivt var Danmark riktigt starka i öppningsmatchen av VM mot Tunisien, men offensiven behövs förbättras. Att mästare gått mållösa från första matchen har hänt tidigare och det kommer garanterat bli bättre.

I sina 10 senaste matcher vann Frankrike fem gånger, spelade oavgjort två och förlorade tre gånger. Danmark tog fem segrar, ett oavgjorda och fyra förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i fyra av Frankrike’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.8 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.4 mål under den här perioden.

Under 2.5 mål satt tre gånger i de senaste nio matcherna mellan rivalerna. Frankrike med ett snitt på 1.21 mål, och där Danmark snittade 0.77 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande sju gånger av matcherna.

Frankrike har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio matcherna. Danmark gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen har gjort mål i 4 raka bortamatcher som Danmark spelat. Danmark lyckades göra matchens första mål endast i fyra av de 10 senaste matcher. Medan Frankrike var först att hitta nät i fem av sina 10 senaste matcher.

Det räcker att kolla på Olivier Giroud, när man ska leta efter en anfallare i god målform. Han nätade tre gånger på slutet för Frankrike i VM, medan Andreas Skov Olsen lyckades göra två mål på de sex senaste för Danmark i samma liga. Ingen tvekan att båda är ute efter nya strutar här.