Arsenal vs Aston Villa bästa odds och matchtips

Arsenal drar fördel av hemmaplan när Aston Villa gästar i Premier League på fredag. På plats nummer 12 i Premier League har Arsenal spelat ihop elva poäng efter 8 matcher. Med tio poäng befinner sig The Villans på plats 13 i tabellen med 8 spelade matcher. Två förluster i de senaste sex matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Aston Vila.

Våra tips

Statistik och fakta för Arsenal vs Aston Villa

  • Arsenal är obesegrade de senaste fem matcherna i rad;
  • Arsenal är obesegrade de senaste tre matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Arsenals senaste tre av fem matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Arsenals senaste två av fyra matcher.
  • Aston Villa nätade i 16 av de senaste 18 matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Aston Villas senaste fyra av sex matcher;
  • Aston Villa släppte in i fyra av de senaste sex matcherna.

Form: Arsenal mot Aston Villa

Arsenal fortsätter trumma på

Arsenal hoppas att den goda formen håller i sig. The Gunners ser oslagbara ut just nu efter sex raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot Tottenham med 3-1 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 0-0 i en oavgjord match mot Brighton. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 2-2 mot Crystal Palace.

Aston Villa har problem att hitta bra resultat

Aston Villa tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Arsenal ser oslagbara ut just nu efter tre raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot Tottenham med 3-1 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 0-0 i en oavgjord match mot Brighton. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 2-2 och därmed alltså oavgjort mot Crystal Palace.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från The Villans är det självklart att satsa på Arsenal till odds 1.94.

Arsenal vs Aston Villa Matchhistorik

Det senaste mötet mellan The Gunners mot Aston Villa var ett Premier League-möte så sent som 6 februari 2021 och vi såg då Aston Villa ta en 1-0 vinst. Arsenal har vunnit 60% medan Aston Villa har vunnit 40%  av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 6-0-4. I de föregående tio matcherna mellan Arsenal och Aston Villa kom över 2,5 mål upp sju gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val tre gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Arsenal och Aston Villa för närvarande i en poäng och en placering. The Gunners kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från The Villans på fredag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Aston Villa är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Arsenal och Aston Villa kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Pierre-Emerick Aubameyang. Han är toppskytt för Arsenal, för närvarande på tre mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i tre av deras sex senaste matcher. 

Aston Villa kommer att hoppas att Danny Ings hittar nätet igen. Han står på tre mål den här säsongen och gjorde mål i ett av deras sex senaste matcher.