Vasalunds IF vs Västerås SK bästa odds och matchtips

Vasalunds IF drar fördel av hemmaplan när Västerås SK gästar i Superettan på lördag. På plats 16 i Superettan ligger just nu Vasalunds IF som samlat ihop 22 poäng efter deras 25 spelade matcher. Med 29 poäng befinner sig Västerås SK på plats elva efter 25 spelade matcher. Fyra förluster i de senaste sex matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Vasalunds IF. De skulle dock kunna skrälla mot Västerås SK.

Våra tips

Statistik och fakta för Vasalunds IF vs Västerås SK

  • Vasalunds IF vann inte de senaste fyra matcherna i rad;
  • Vasalunds IF vann inte de senaste fyra matcherna i rad hemma;
  • Vasalunds IF släppte in i 15 av de senaste 17 matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Vasalunds IFs senaste fyra av sex matcher.
  • Västerås SK nätade i 12 av de senaste 14 matcherna;
  • Västerås SK nätade de senaste fem matcherna i rad på bortaplan.

Form: Vasalunds IF mot Västerås SK

Vasalunds IF hoppas på en nystart

Stämningen i Vasalunds IF är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Vasalunds IF är bara en poäng ifrån att vara helt utan positiva resultat i sina senaste tre matcher. De förlorade med 3-0 mot IK Brage innan det blev oavgjort efter en 1-1 match mot IFK Värnamo. Sedan hamnade man återigen i förlustkolumnen när Östers IF besegrade dem med 3-2.

Västerås SK fortsätter trumma på

Västerås SK hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Västerås har på den senaste tiden förlorat mot Värnamo men tog efter det två raka segrar mot GAIS och Eskilstuna.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att Västerås SK är vårt val för en seger.

Vasalunds IF vs Västerås SK Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Vasalunds IF mot Västerås SK var ett Superettan-möte så sent som 26 april 2021 och vi såg då Västerås ta en 2-1-vinst. Det är enda gången de två klubbarna har mötts.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen sju poäng. Även om Vasalunds IF inte kommer att ha en möjlighet att komma över Västerås SK i ligan någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Västerås SK, som nu ligger på en elfteplats med 29 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Alexander Abraham Andue. Han är toppskytt för Vasalunds IF, för närvarande på fem mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i två av deras sex senaste matcher. Han har även fått hjälp av Nikola Vasic som gjort mål i de senaste två matcherna. 

Västerås SK kommer att hoppas att Simon Johansson hittar nätet igen. Han står på sju mål den här säsongen och gjorde mål i fyra av deras sex senaste matcher.