Arsenal vs Burnley: Bästa oddsen och matchtipsen

Burnley tar sig an Arsenal kommande lördag för ett spännande Premier League-möte på Emirates Stadium. Priserna från spelbolagen återspeglar hur mycket de förväntar sig att Arsenal drar ifrån med 3 nya poäng på lördag. De möter ett Burnley i Premier League och de sistnämnda bör få det tufft då Arsenal behöver plocka viktiga poäng.

Arsenal är fyra i tabellen med 24 poäng efter elva matcher, medan Burnley rankas 19 i Premier League på fyra poäng. Arsenal går in i nästa Premier League-runda som nummer 4 i tabellen, med 24 poäng så här långt. Med elva spelade matcher, har Burnley löst fyra poäng, vilket ger dem plats 19 inför nästa omgång.

Både Arsenal och Burnley siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande lördag. Burnley lider efter en rad förluster den här Premier League-säsongen och letar efter en väg ut ur svackan. Deras kommande match mot Arsenal ger dem ytterligare en möjlighet att komma tillbaka på det vinnande spåret. Med sikte på en plats bland de sex bästa måste Arsenal lösa vinst mot Burnley på lördag. De sistnämnda har just nu kanske inte den form som krävs för att stoppa hemmalaget, men allt kan hända och bollen är rund.

Arsenal vs Burnley Statistik

  • I 18 av Arsenals senaste 19 hemmamatcher var antalet av mål över 2.5
  • Arsenal har gjort mål i 22 av de senaste 23 matcherna
  • Arsenal har inte förlorat de senaste 10 hemmamatcherna i rad
  • Arsenal har gjort mål i 20 av de senaste 21 hemmamatcherna
  • I 8 av Arsenals senaste 10 hemmamatcher var antalet av mål över 3.5
  • I 15 av Burnleys senaste 17 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Burnley har förlorade de senaste 5 matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål
  • Burnley har släppt in i 14 av de senaste 16 matcherna
  • Burnley har förlorade 3 i de senaste 4 matcherna spelat utan att göra mål
  • Burnley har förlorat de senaste 5 matcherna i rad

Arsenal vs Burnley Preview

Arsenal form

Arsenal har åkt på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de kördes över av West Ham United i en 3-1-förlust. Newcastle visade sig även dom för svåra när de vann med 1-0, innan Arsenal kunde slå tillbaka senast i en 2-0-vinst mot Sevilla. Arsenal gjorde 15 mål och släppte in tre i sina senaste sex matcher mot lag från den nedre halvan av Premier League. De samlade 16 poäng och fem segrar. Arsenal lyckades med en stark comeback då man tagit fyra vinster på de sex senaste hemmamatcherna i Premier League, där de även har två oavgjorda men ingen förlust. 15 mål och sex insläppta har laget med sig.

Burnley form

Burnley fick utstå en tuff period i sina tre senaste matcher, där man kammat noll. De besegrades med 2-1 av Bournemouth, efter det vann Everton med 3-0. Tredje raka förlusten kom sedan mot Crystal Palace, som vann med 0-2. Burnley har kämpat sig till noll vinster och noll poäng från sina senste fyra matcher mot topp 6-lagen. De gjorde tre i dessa matcher, men släppte även in 13 mål. Burnley har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Premier League. Man spelade oavgjort i två och förlorade tre, släppte in tio mål och gjorde fem.

Arsenal vs Burnley H2H

Det slutade oavgjort när Arsenal senast mötte Burnley. Med båda som vägrade att ge sig, stod det 0-0 på resultattavlan till slut. De bästa oddsen på ett oavgjort vid full tid hos bookmakern är 6.50. Arsenal går in i matchen mot Burnley med 6-3-1 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 60% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Burnley har bara kunnat vinna en gång av de 16 senaste mötena mot Arsenal. I de 5 senaste Premier League-matcherna mellan Arsenal och Burnley slutade det under 2.5 mål. Åtminstone ett av lagen lyckades hålla nollan sex gånger i de senaste tio matcher mellan Burnley och Arsenal. Odds på båda lagen inte göra mål finns som bäst till 1.67 hos spelbolagen.

Under 2.5 mål satt fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Arsenal med ett snitt på 1.6 mål, och där Burnley snittade 0.5 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande sex gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i sex av Arsenal’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.9 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 0.9 gånger i dessa matcher.

Nuvarande tabellen i Premier League

Arsenal vann sju av sina 10 senaste på hemmamark, man spelade oavgjort i tre och under den här perioden slapp fansen uppleva en enda förlust. Burnley vann tre av sina 10 senaste runt om i alla tävlingar, medan man spelade oavgjort två och förlorade fem. Målen flödar just nu för Arsenal på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sex av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till fyra gånger för Burnley i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Arsenal har gjort mål först i sju matcher av de senaste tio matcherna. Burnley gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan.

Arsenal kan sakna upp till fem spelare till deras kommande match på lördag.

Martin Oedegaard, Emile Smith Rowe, Gabriel Jesus, Thomas Partey och Jurrien Timber finns bland de fem spelarna som saknas för Arsenal kommande lördag.

Bland de sju spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Aaron Ramsey, Lyle Foster, Manuel Benson, Dara O’Shea, Hjalmar Ekdal, Vitinho och Michael Obafemi.