Arsenal vs Everton: Bästa oddsen och matchtipsen

Arsenal borde kunna befästa sin förstaplats i Premier League mot Everton. Den senare håller just nu till nedanför nedflyttningsstrecket och står inför en väldigt tuff uppgift kommande onsdag på Emirates Stadium.

Gunner toppar tabellen på 57 poäng efter 24 matcher. Everton rankas som nummer 18 with 21 poäng efter 24 spelade.

Arsenal hoppas på revansch efter att blivit totalt överkörda i det senaste mötet med Everton och oddsen pekar på att de ska kunna lösa det. Revansch ska det bli här utan snack, frågan är bara med hur stora siffror?

Statistik och fakta för Arsenal vs Everton i Premier League

  • Arsenal har gjort mål i 22 av de senaste 24 hemmamatcherna
  • I de senaste 3 matcherna i rad Arsenal har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I de senaste 3 hemmamatcherna i rad Arsenal har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Arsenal har släppt in på de senaste 6 matcherna
  • Arsenal har inte förlorat 6 av sina senaste 8 hemmamatcher
  • I 12 av Evertons senaste 14 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Everton har förlorade 7 i de senaste 9 borta matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål
  • Everton har inte vunnit 11 av sina senaste 12 bortamatcher
  • Everton har släppt in i 15 av de senaste 17 bortamatcherna
  • Everton har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna

Arsenal vs Everton Preview

Arsenal form

Arsenal fick med sig sex poäng från de tre senaste matcherna, men de inledde med förlust 1-3 mot Manchester City. De svarade med att slå Aston Villa 2-4, och sedan även vinst med 0-1 mot Leicester.

Everton form

Det är allt eller inget för Everton efter en vinst i sina tre senaste matcher. De förlorade först med 2-0 mot Liverpool som de svarade med att slå Leeds United 1-0. I deras senaste match blev det återigen en förlust efter 0-2 mot Aston Villa. Everton tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Premier League utan seger. Det blev två oavgjord och fyra förluster, med nio insläppta och ett mål framåt.

Arsenal vs Everton H2H

Arsenal åkte på en smäll när Everton plockade ner dem med 1-0 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 5-1-seger. Arsenal går in i matchen mot Everton med 4-1-5 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 40% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Arsenal tog samtliga poäng i 7 av sina 8 senaste hemmamatcher mot Everton. Everton gjorde minst ett mål i 7 av sina senaste 8 Premier League-matcher mot Arsenal. Båda lagen hittade nät fem gånger i de senaste tio matcherna mellan Arsenal och Everton. Bästa odds på BLGM finns hos spelbolagen till 2.10.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Arsenal gjorde i snitt 1.7 mål, medan Everton snittade 1.1 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel fem gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Arsenal’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.5 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 0.7 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Arsenal tog fem vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade två gånger. De fick utstå förlust i tre under den här tiden. Everton vann ett av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i två och förlorade sju. Målen flödar just nu för Arsenal på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sex av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till fyra gånger för Everton i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Arsenal gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Everton gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. Everton har gjort mål i 3 raka möten med Arsenal när man spelat på bortaplan.

Bukayo Saka är en av spelarna i Arsenal som förväntas göra mål regelbundet. Han har gjort nio mål denna säsong. Everton ställer hoppet till Seamus Coleman som har gjort ett mål hittills denna säsong. Det kommer säkerligen bli fler om han hittar sin målform.

Arsenal kan ha upp till fem spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Everton den på onsdag. Gabriel kan ta en dag ledigt från Arsenals trupp medan han väntar på att avstängningen ska löpa ut.

Leandro Trossard, Reiss Nelson, Gabriel Jesus och Emile Smith Rowe finns bland de fyra spelarna som saknas för Arsenal på onsdag.

Några av de fem som kommer att befinna sig på sidlinjen är Alex Iwobi, Nathan Patterson, Michael Keane, James Garner och Andros Townsend.