Crystal Palace vs Man City: Bästa oddsen och matchtipsen

Övre halvan mot den undre när Man City förbereder sig för att möta Crystal Palace i Premier League. På plats 11 i Premier League ligger just nu Crystal Palace som samlat ihop 33 poäng efter deras 28 spelade matcher. Med 69 poäng befinner sig Man City på plats 1 efter 28 spelade matcher. Eftersom Crystal Palace går in i matchen som underdogs kommer de att vara väldigt sugna att skrälla och ta poäng mot Man City.

Våra tips

Statistik och fakta för Crystal Palace vs Man City i Premier League

 • Crystal Palace har inte förlorat 9 av 11 av deras senaste matcher
 • Crystal Palace har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna
 • Crystal Palace har släppt in i 8 av de senaste 10 hemmamatcherna
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Crystal Palace har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Crystal Palace har vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Manchester City har gjort mål i de senaste 25 matcherna i rad
 • Manchester City har inte förlorat 23 av 25 av deras senaste matcher
 • Manchester City har vunnit 15 av 17 av deras senaste matcher
 • Manchester City har släppt inte in i de senaste 4 bortamatcherna i rad
 • Crystal Palace har släppt in i 17 av de senaste 19 matcherna mot Manchester City
 • Crystal Palace har inte vunnit 11 av de 13 senaste matcherna mot Manchester City
 • I 8 av de senaste 9 av Crystal Palaces hemmamatcher mot Manchester City var antalet mål under 3.5
 • Crystal Palace har förlorat 7 av de 9 senaste hemmamatcherna mot Manchester City
 • I 14 av de senaste 16 av Crystal Palaces matcher mot Manchester City var antalet mål över 1.5

Form: Crystal Palace mot Man City

Svårslagna Crystal Palace

Crystal Palace hoppas att den goda formen håller i sig. Crystal Palace ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika (1-1) mot Burnley, innan de besegrade Stoke med 2-1 och sedan Wolves med 2-0.

Man City fortsätter att plocka poäng

Man City hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Man City ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter några riktigt bra resultat i de senaste tre matcherna då man också lyckades samlade på sig sju poäng. Segertåget började med vinster med 0-2 och 4-1 mot Peterborough respektive Manchester United. Vinstsviten stoppades dock sedan av Sporting CP, som fick med sig ett 0-0-resultat och lagen fick därmed en poäng vardera den gången.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Man City till odds 1.33 ser ut att vara det bästa alternativet kommande måndag.

Crystal Palace vs Man City Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Crystal Palace mot Man City var ett Premier League-möte så sent som 30 oktober 2021 och vi såg då Crystal Palace ta en 2-0-vinst. Crystal Palace tar sig an Man City med 2-2-6 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Crystal Palace och Man City blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 36 poäng. Även om Crystal Palace inte kommer att ha en möjlighet att komma över Man City i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Man City, som nu ligger på 1 med 69 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på måndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Wilfried Zaha. Han är toppskytt för Crystal Palace, för närvarande på 9 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher.

Man City kommer att hoppas att Raheem Sterling hittar nätet igen. Han står på 10 mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher. Även Riyad Mahrez har nätat hela 5 gånger de senaste 6 matcherna.