Arsenal vs Newcastle bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Arsenal förbereder sig för att möta Newcastle i Premier League. På plats nummer 5 i Premier League har Arsenal spelat ihop 20 poäng efter 12 matcher. Med 6 poäng befinner sig Newcastle på plats 20 i tabellen med 12 spelade matcher. Newcastle siktar på att utöka ledningen mot The Gunners i Premier League, när paret möter varandra på lördag.

Våra tips

Statistik och fakta för Arsenal vs Newcastle i Premier League

  • Arsenal är obesegrade de senaste 5 matcherna i rad hemma;
  • Arsenal har vunnit i 4 av de senaste 5 matcher hemma;
  • Arsenal nätade i 7 av de senaste 9 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Arsenals senaste 3 av 5 matcher.
  • Newcastle vann inte de senaste 12 matcherna i rad;
  • Newcastle vann inte de senaste 6 matcherna i rad på bortaplan;
  • Newcastle släppte in de senaste 12 matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Newcastles senaste 4 av 6 matcher.

Form: Arsenal mot Newcastle

Arsenal fortsätter trumma på

Arsenal hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. I sina tre senaste matcher vann Arsenal först mot Leicester med 2-0 innan segertåget fortsatte mot Watford som gav slutresultatet 1-0. Trenden höll tyvärr inte i sig då de förlorade mot Liverpool med 4-0 och därmed bröt sin vinnartrend.

Newcastle har problem att hitta bra resultat

The Magpies tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Man står utan vinst på länge och har den senaste tiden blivit totalt överkörda av Chelsea, följt av två oavgjorda matcher mot Brighton och Brentford.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från The Magpies är det självklart att satsa på Arsenal till odds 1.50.

Arsenal vs Newcastle Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Arsenal och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Arsenal tar sig an Newcastle med 9-0-1 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. De senaste 10 matcherna mellan Arsenal och Newcastle var över 2,5 mål ett vinnande spel 4 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna 2 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 14 poäng. Även om Newcastle inte kommer att ha någon att ta sig förbi Arsenal i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Arsenal, som nu är nummer 5 med 20 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Callum Wilson när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Newcastle. Hans säsongssaldo är 4 mål just nu. 

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för The Gunners är Emile Smith-Rowe spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.