Liverpool vs Southampton bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Liverpool förbereder sig för att möta The Saints i Premier League. The Reds har för närvarande plats 3 i tabellen med 25 poäng efter 12 spelade matcher. Med 12 omgångar bakom sig har The Saints lyckats samla ihop 14 poäng och ligger på plats 13 i Premier League. Southampton siktar på att utöka ledningen mot Liverpool i Premier League, när paret möter varandra kommande lördag.

Våra tips

Statistik och fakta för Liverpool vs Southampton i Premier League

  • Liverpool är obesegrade de senaste 10 matcherna i rad hemma;
  • Liverpool nätade i 23 av de senaste 25 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Liverpools senaste 10 av 12 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Liverpools senaste 9 matcher i rad.
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Southamptons senaste 3 av 5 matcher;
  • Southampton nätade i 6 av de senaste 8 matcher.

Form: Liverpool mot Southampton

Southampton formkurva pekar nedåt

Liverpool hoppas att den goda formen håller i sig. Liverpool kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot West Ham fick de lämna matchen tomhänta efter en 3-2 förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Arsenal med 4-0. De byggde på den positiva trenden genom en 2-0 seger mot FC Porto i sin senaste match.

The Saints njuter av en stabil insats.

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Southampton eftersom de håller sin nivå.  Man har tagit två vinster i sina senaste tre matcher då man besegrat Watford och Aston Villa med 1-0. Senast föll man dock mot Norwich borta i en 2-1 förlust.

Med dessa starka prestationer på sistone verkar The Reds ha goda chanser att vinna mot Southampton.

Liverpool vs Southampton Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Liverpool med sig 3 poäng därifrån i en 2-0 seger. Liverpool tar sig an Southampton med 7-2-1 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 5 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Liverpool och Southampton. Båda lagen gör mål gav utdelning 2 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 11 poäng. Även om Southampton inte kommer att ha någon att ta sig förbi Liverpool i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Liverpool, som nu är nummer 3 med 25 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Mohamed Salah. Han är toppskytt för The Reds, för närvarande på 11 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet 5 gånge ri deras 6 senaste matcher. 

Southampton kommer att hoppas att Che Adams hittar nätet igen. Han har gjort 3 mål i de senaste 4 matcherna.