Arsenal vs Southampton bästa odds och matchtips

Arsenal verkar vara i god form när de tar emot Southampton i omgång 16 av Premier League. Allt annat än vinst kommer vara en besvikelse. Med 23 poäng efter 15 spelade matcher ligger Arsenal på plats 7 i Premier League. The Saints försöker dock komma ikapp, och har just nu 16 poäng från 15 spelade matcher vilket placerar dem på plats 16 i tabellen inför deras kommande möte. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Arsenal. De skulle dock kunna skrälla mot Southampton.

Våra tips

Statistik och fakta för Arsenal vs Southampton i Premier League

  • Arsenal har vunnit de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • Arsenal är obesegrade de senaste 6 matcherna i rad hemma;
  • Arsenal har vunnit i 5 av de senaste 6 matcher hemma;
  • Arsenal nätade i 10 av de senaste 12 matcher.
  • Southampton vann inte de senaste 4 matcherna i rad;
  • Southampton nätade i 8 av de senaste 10 matcher;
  • Southampton släppte in i 5 av de senaste 7 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Southamptons senaste 2 av 4 matcher.

Form: Arsenal mot Southampton

The Gunners är inne i ett dåligt flow

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av The Gunners som hållit sin nivå. Arsenal har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 2-0 mot Newcastle. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 3-2 mot Manchester United, och lyckades inte heller plocka poäng i en 2-1 förlust mot Everton.

The Saints hoppas få stopp på lidandet

The Saints tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Man har bara lyckats plocka två poäng den senaste tiden då man förlorat mot Liverpool, följt av två oavgjorda matcher mot Leicester och Birmingham.

Eftersom Arsenal både är oddsmakarnas favorit till odds 1.65 och har starkare prestationer på sistone än vad Southampton har visat upp, verkar Arsenal vara det naturliga valet.

Arsenal vs Southampton Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Arsenal och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-1. Arsenal går in i matchen mot Southampton med 6-3-1 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 5 gånger i de senaste 10 matcher mellan Arsenal och Southampton. Båda lagen gör mål gav utdelning 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Arsenal och Southampton för närvarande i 7 poäng och 9 placeringar. Arsenal kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från The Saints på lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att The Saints är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Arsenal och Southampton kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Che Adams när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Southampton. Hans säsongssaldo är 3 mål just nu. 

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för Arsenal är Emile Smith-Rowe spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.