Aston Villa vs Brighton bästa odds och matchtips

Aston Villa kommer att spela mot Brighton i omgång 12 av Premier League vid Villa Park kommande lördag. Aston Villa är placerade på plats 16 i Premier League med 10 poäng efter 11 spelade omgångar. Brighton ligger på plats 7 i tabellen med 17 poäng efter 11 spelade matcher. Det är tuffa tider för både Aston Villa och Brighton i Premier League. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Aston Villa vs Brighton i Premier League.

  • Aston Villa har förlorat de senaste 5 matcherna i rad;
  • Aston Villa har förlorat i 5 av de senaste 6 matcher;
  • Aston Villa nätade i 12 av de senaste 14 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Aston Villas senaste 6 av 8 matcher.
  • Brighton vann inte de senaste 6 matcherna i rad;
  • Brighton vann inte de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • Brighton är obesegrade de senaste 5 matcherna i rad på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Brightons senaste 4 av 6 matcher.

Form: Aston Villa mot Brighton

Aston Villa sjunker till en ny låg nivå.

Resultaten har varit under all kritik för Aston Villa på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Aston Villa har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 3-1 mot Arsenal, innan West Ham besegrade dem med 4-1. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Southampton tog hem en seger med 1-0.

Brighton hoppas på en nystart.

The Seagulls hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Aston Villa har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 3-1 mot Arsenal, innan West Ham besegrade dem med 4-1. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Southampton tog hem en seger med 1-0.

Det ser ut som en jämn match, men Brighton verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Aston Villas.

Aston Villa vs Brighton Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0-match som spelades 13 februari 2021. Aston Villa tar sig an Brighton med 1-2-1 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 7 poäng. Även om Aston Villa inte kommer att ha en möjlighet att komma över Brighton i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Brighton, som nu ligger på 7 med 17 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Neal Maupay när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Brighton. Hans säsongssaldo är 4 mål just nu.

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för Aston Villa är Danny Ings spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.