Aston Villa vs Burnley bästa odds och matchtips

Aston Villa verkar vara i god form när de tar emot Burnley i omgång 18 av Premier League. Allt annat än vinst kommer vara en besvikelse. Aston Villa har för närvarande plats 10 i tabellen med 22 poäng efter 17 spelade matcher. Med 17 omgångar bakom sig har Burnley lyckats samla ihop 11 poäng och ligger på plats 18 i Premier League. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos The Villans. De skulle dock kunna skrälla mot Burnley.

Våra tips

Statistik och fakta för Aston Villa vs Burnley i Premier League.

 • Aston Villa har gjort mål i de senaste 10 hemmamatcherna i rad
 • I 4 av de senaste 5 hemmamatcherna Aston Villa har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Burnley har inte vunnit 13 av 15 av deras senaste matcher
 • Burnley har släppte in i 9 av de senaste 10 bortamatcherna
 • Burnley har oavgjort 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Burnley har inte förlorat 5 av 6 av deras senaste matcher
 • Burnley har gjort inte mål i de senaste 3 matcherna i rad
 • I 6 av de senaste 8 matcherna Aston Villa har spelat mot Burnley har båda lagen gjort mål
 • Aston Villa har släppte in i 7 av de senaste 8 matcherna mot Burnley
 • Aston Villa har inte vunnit 5 av de 6 senaste matcherna mot Burnley
 • Aston Villa har inte förlorat 6 av de 8 senaste matcherna mot Burnley
 • I 3 av de senaste 4 Aston Villas matcher mot Burnley var antalet av mål över 2.5

 

Form: Aston Villa mot Burnley

Aston Villa fortsätter trumma på

Aston Villa hoppas att den goda formen håller i sig. Aston Villa är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Leicester med 2-1. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 1-0 mot Liverpool, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 2-0-vinst mot Norwich.

Burnley njuter av en stabil insats.

Stämningen i The Clarets är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Burnley lyckades nyligen ta sig tillbaka till vinstkolumnen med en 3-1 seger mot Brentford. Innan dess spelade man lika mot Chelsea och Crystal Palace.

Eftersom Aston Villa både är pddsmakarnas favorit till odds 1.79 och har starkare prestationer på sistone än vad Burnley har visat upp, verkar Aston Villa vara det naturliga valet.

Aston Villa vs Burnley Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 27 januari 2021, och Burnley gick därifrån med en 3-2-seger. The Villans har vunnit 25%, medan Burnley har vunnit 25% av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-4-2. I de föregående 8 matcherna mellan Aston Villa och Burnley kom över 2,5 mål upp 4 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 6 gånger i dessa 8 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 11 poäng. Även om Burnley inte kommer att ha någon att ta sig förbi Aston Villa i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Aston Villa, som nu är nummer 10 med 22 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Ollie Watkins har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. Aston Villa kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter Burnley. 

Gästerna hoppas att Chris Wood fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 2 mål på de senaste sex matcherna.