Southampton vs Brentford bästa odds och matchtips

Southampton välkomnar Brentford för en match i Premier League på St. Mary’s Stadium på lördag. The Saints ligger på plats 15 i Premier League med 17 poäng efter att ha spelat 17 matcher. Avståndet till Brentford är 3 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 12 i tabellen efter 16 omgångar. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Southampton. De skulle dock kunna skrälla mot Brentford.

Våra tips

Statistik och fakta för Southampton vs Brentford i Premier League

  • Southampton har inte vunnit de senaste 5 matcherna i rad
  • Southampton har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
  • Southampton har släppt in i de senaste 5 matcherna i rad
  • Southampton har oavgjort 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
  • I 7 av de senaste 9 matcherna Brentford har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Brentford har inte förlorat 11 av 13 av deras senaste bortamatcher
  • Brentford har släppt in i 11 av de senaste 12 matcherna
  • Brentford har gjort mål i 12 av de senaste 14 matcherna
  • Brentford har inte vunnit 5 av 7 av deras senaste matcher

 

Form: Southampton mot Brentford

Southampton fortsätter att se bleka ut

Stämningen i The Saints är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Southampton har varit mediokra i sina senaste tre matcher och har inte lyckats ta hem någon vinst. Mot Brighton lyckades de ta hem en poäng i en match som slutade 1-1, tätt följt av en förlust mot Arsenal med 3-0. Senast lyckades de dock återigen ta hem en poäng i en match som slutade 2-2 mot Crystal Palace.
 

Brentford flyter med

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Brentford de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Brentford har lyckats med blandade resultat den senaste tiden med 1-0 mot Everton, följt av oavgjort mot Newcastle. Senast blev det förlust mot Norwich.
 

Det ser ut som en jämn match, men Brentford verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Southamptons.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 3 poäng. Detta innebär att denna omgångs 18 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Southampton kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Brentford som för närvarande ligger på plats nummer 12 med 20 poäng i den kommande matchen kommande lördag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Che Adams är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Southampton kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. 

Samtidigt kommer Brentford ställa hoppet till Ivan Toney att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.