Leeds vs Arsenal bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Arsenal förbereder sig för att möta Leeds i Premier League. Som nummer 16 har Leeds lyckats skrapa ihop 16 poäng efter 17 spelade matcher. Med 29 poäng har The Gunners efter 17 matcher placerat sig på plats plats 4 i Premier League. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Leeds. De skulle dock kunna skrälla mot Arsenal.

Våra tips

Statistik och fakta för Leeds vs Arsenal i Premier League

 • Leeds har inte förlorat 13 av 15 av deras senaste hemmamatcher
 • Leeds har inte vunnit 9 av 11 av deras senaste matcher
 • Leeds har släppte in i 9 av de senaste 11 matcherna
 • I 3 av de senaste 4 hemma matcherna Leeds har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Leeds har gjort mål i 6 av de senaste 8 matcherna
 • Arsenal har gjort mål i 13 av de senaste 15 matcherna
 • Arsenal har förlorade de senaste 3 bortamatcherna i rad
 • I 5 av de senaste 6 Leeds matcher mot Arsenal var antalet av mål över 4.5
 • I 7 av de senaste 9 matcherna Leeds har spelat mot Arsenal har båda lagen gjort mål
 • I 5 av de senaste 6 Leeds matcher mot Arsenal var antalet av mål över 3.5
 • I 7 av de senaste 9 Leeds matcher mot Arsenal var antalet av mål över 2.5
 • Leeds har släppte in i 8 av de senaste 9 matcherna mot Arsenal

Form: Leeds mot Arsenal

Leeds har stora problem

Stämningen i Leeds är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Bara ett enda poäng har Leeds lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 2-2 mot Brentford, innan de blev besegrade av Chelsea med 3-2. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Manchester City vann med 7-0.

Arsenal njuter av en stabil insats

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller The Gunners eftersom de håller sin nivå. Arsenal har varit lite svajiga och endast vunnit en av sina senaste tre matcher, en 2-0 seger mot Newcastle. Innan dess förlorade man mot Manchester United och senast blev det torsk mot Liverpool med hela 4-0.

Eftersom The Gunners både är bookmakarnas favorit till odds 2.10 och har starkare prestationer på sistone än vad Leeds har visat upp, verkar Arsenal vara det naturliga valet.

Leeds vs Arsenal Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 14 februari 2021, och Leeds gick därifrån med en 4-2-seger. Leeds går in i matchen mot Arsenal med 3-2-5 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. I de föregående 10 matcherna mellan Leeds och Arsenal kom över 2,5 mål upp 7 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 13 poäng. Även om Leeds inte kommer att ha en möjlighet att komma över Arsenal i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Arsenal, som nu ligger på 4 med 29 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Emile Smith-Rowe när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag The Gunners. Hans säsongssaldo är 6 mål just nu. 

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Leeds är Raphinha spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.