Aston Villa vs Leeds bästa odds och matchtips

Aston Villa drar fördel av hemmaplan när Leeds gästar i Premier League på onsdag. På plats 11 i Premier League ligger just nu Aston Villa som samlat ihop 26 poäng efter deras 21 spelade matcher. Med 22 poäng befinner sig Leeds på plats 15 efter 21 spelade matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Aston Villa. De skulle dock kunna skrälla mot Leeds.

Våra tips

Statistik och fakta för Aston Villa vs Leeds i Premier League

  • Aston Villa har gjort mål i de senaste 12 hemmamatcherna i rad
  • I 6 av de senaste 7 hemmamatcherna Aston Villa har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Leeds United har släppt in i 19 av de senaste 20 bortamatcherna
  • Leeds United har inte vunnit 7 av 9 av deras senaste bortamatcher
  • Leeds United har förlorat 5 av 7 av deras senaste matcher
  • I 11 av de senaste 12 av Aston Villas matcher mot Leeds United var antalet mål under 3.5
  • I 6 av de senaste 8 av Aston Villas matcher mot Leeds United var antalet mål under 2.5
  • Aston Villa har inte vunnit 7 av de 9 senaste matcherna mot Leeds United
  • Aston Villa har inte förlorat 3 av de 4 senaste matcherna mot Leeds United

Form: Aston Villa mot Leeds

Aston Villa hoppas på en nystart

The Villans tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. När man tittar på Aston Villa’s senaste tre matcher är det svårt att sia om vad som komma skall. I mötet med Manchester United tog de en vinst med 1-0, följt av ett oavgjort resultat, (2-2) mot Manchester United. Senast det begavs fick man lämna matchen djupt besvikna efter en tung 1-0-förlust mot Everton.

Det är lite problematiskt för Leeds

Leeds hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Leeds har varit lite ojämna den senaste tiden. De förlorade först mot West Ham med 2-0 innan de vann med 2-3 mot West Ham. Tyvärr hamnade de åter i blåsväder när de förlorade med 0-1 mot Newcastle.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. The Villans är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 13/14.

Aston Villa vs Leeds Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Aston Villa med sig 3 poäng därifrån i en 1-0-seger. Aston Villa tar sig an Leeds med 3-3-4 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. De senaste matcherna mellan Aston Villa och Leeds har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 4 poäng. Även om Leeds inte kommer att ha någon att ta sig förbi Aston Villa i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Aston Villa, som nu är nummer 11 med 26 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande onsdag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Jacob Ramsey är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. The Villans kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Leeds ställa hoppet till Jack Harrison att han ska lägga till fler mål till de 4 han gjort de senaste sex matcherna.