Barcelona vs Atletico Madrid bästa odds och matchtips

När båda lagen som siktar på en plats bland topp 4 står viktiga poäng på spel när Barcelona tar emot Atletico Madrid på på Camp Nou klockan 16:15 6:e februari. Efter 21 spelade matcher är Barcelona rankade som nummer 5 i La Liga med 35 poäng. Det ger en skillnad på 1 poäng till Atletico Madrid, som ligger på plats 4 i tabellen med 36 poäng. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Barcelona. De skulle dock kunna skrälla mot Atletico Madrid.

Våra tips

Statistik och fakta för Barcelona vs Atletico Madrid i La Liga

 • Barcelona har gjort mål i de senaste 10 matcherna i rad
 • I 8 av de senaste 10 matcherna Barcelona har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Barcelona har inte förlorat 6 av 8 av deras senaste matcher
 • Barcelona har förlorat 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • Atletico Madrid har släppt in i 21 av de senaste 22 bortamatcherna
 • Atletico Madrid har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Atletico Madrid har inte vunnit 5 av 6 av deras senaste bortamatcher
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Atletico Madrid har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Barcelona har inte förlorat de senaste 15 hemmamatcherna mot Atletico Madrid i rad
 • I 16 av de senaste 18 av Barcelonas matcher mot Atletico Madrid var antalet mål under 3.5
 • Barcelona har gjort mål i 18 av de senaste 20 hemmamatcherna mot Atletico Madrid
 • I 8 av de senaste 9 av Barcelonas matcher mot Atletico Madrid var antalet mål under 2.5
 • I 18 av de senaste 20 av Barcelonas hemmamatcher mot Atletico Madrid var antalet mål över 1.5

Form: Barcelona mot Atletico Madrid

Svårslagna Barcelona

Barcelona hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Barcelona ser starka ut just nu efter tre matcher utan förlust. Det började med oavgjort efter en 2-2-match mot Real Madrid. Det resultatet följdes därefter upp med delad poäng mot Athletic Bilbao i en match som slutade 2-2, innan Barcelona besegrade Deportivo Alaves med slutresultatet 1-0.

Atletico Madrid njuter av en stabil insats

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Atletico Madrid de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Atletico Madrid har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Athletic Bilbao i en match som slutade 1-2.Real Sociedad blev också för svåra och tog hem vinsten med 2-0, innan Atletico Madrid lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 3-2 mot Valencia.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Barcelona det bästa valet här till odds 34/25.

Barcelona vs Atletico Madrid Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Atletico Madrid och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Barcelona tar sig an Atletico Madrid med 4-4-2 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 2 gånger i de senaste 10 matcher mellan Barcelona och Atletico Madrid. Båda lagen gör mål var ut 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Efter en titt på La Liga-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för de konkurrerande lagen eftersom det bara skiljer 1 poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer 23 för hemmalaget, kommer Barcelona att ha en möjlighet att komma ikapp Atletico Madrid eller till och med komma över besökarna i ligan. Atletico Madrid, som nu ligger på 4 med 36 poäng och kommer att göra sitt bästa för att komma längre bort från sina motståndare. Matchen på söndag är definitivt något att glädjas åt.

Skytteligan

Luuk de Jong är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Barcelona kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Atletico Madrid ställa hoppet till Angel Correa att han ska lägga till fler mål till de 4 han gjort de senaste sex matcherna.