Aston Villa vs Manchester City bästa odds och matchtips

Toppen mot botten när The Citizens möter Aston Villa för en match i Premier League kommande onsdag. På plats nummer 13 i Premier League har The Villans spelat ihop 16 poäng efter 13 matcher. Med 29 poäng befinner sig Manchester City på plats 2 i tabellen med 13 spelade matcher. Eftersom Aston Villa går in i matchen som underdogs kommer de att vara väldigt sugna att skrälla och ta poäng mot The Citizens.

Våra tips

Statistik och fakta för Aston Villa vs Manchester City i Premier League

  • Aston Villa nätade i 14 av de senaste 16 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Aston Villas senaste 5 av 7 matcher;
  • Aston Villa släppte in i 6 av de senaste 8 matcher;
  • Båda lagen gjorde mål i Aston Villas senaste 5 av 7 matcher.
  • Manchester City har vunnit de senaste 3 matcherna i rad;
  • Manchester City är obesegrade de senaste 5 matcherna i rad på bortaplan;
  • Manchester City har vunnit i 5 av de senaste 6 matcher;
  • Manchester City har vunnit i 4 av de senaste 5 matcher på bortaplan.

Form: Aston Villa mot Manchester City

Aston Villa har problem att hitta bra resultat

Aston Villa tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Aston Villa kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Southampton fick de lämna matchen tomhänta efter en 1-0-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Brighton med 2-0. De byggde på den positiva trenden genom en 2-1-seger mot Crystal Palace i sin senaste match.

Manchester City har hittat inspiration

Manchester City verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. I de tre senaste matcherna har man besegrat Everton med 3-0, följt av 2-1 mot PSG i Champions Leauge. Senast blev det vinst mot West Ham hemma.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Aston Villa här. Att välja The Sky Blues till odds 1.38 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Aston Villa vs Manchester City Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Manchester City och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. Aston Villa går in i matchen mot Manchester City med 1-1-8 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. De senaste 10 matcherna mellan Aston Villa och Manchester City var över 2,5 mål ett vinnande spel 7 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Aston Villa och Manchester City för närvarande i 13 poäng och 11 placeringar. Manchester City kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från The Villans på onsdag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Aston Villa är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Aston Villa och Manchester City kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Bernardo Silva när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag The Sky Blues. Hans säsongssaldo är 4 mål just nu. 

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för The Villans är John McGinn spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.