Everton vs Liverpool bästa odds och matchtips

Toppen mot botten när Liverpool möter Everton för en match i Premier League på onsdag. På plats nummer 14 i Premier League har The Toffees spelat ihop 15 poäng efter 13 matcher. Med 28 poäng befinner sig Liverpool på plats 3 i tabellen med 13 spelade matcher. 5 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos The Toffees. De skulle dock kunna skrälla mot Liverpool.

Våra tips

Statistik och fakta för Everton vs Liverpool i Premier League

  • Everton vann inte de senaste 7 matcherna i rad;
  • Everton vann inte de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • Everton har förlorat i 5 av de senaste 6 matcher;
  • Everton släppte in i 8 av de senaste 10 matcher.
  • Liverpool nätade i 24 av de senaste 26 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Liverpools senaste 10 matcher i rad;
  • Liverpool nätade de senaste 16 matcherna i rad på bortaplan;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Liverpools senaste 8 matcher i rad.

Form: Everton mot Liverpool

Everton sjunker till en ny låg nivå

Resultaten har varit under all kritik för The Toffees på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Bara ett enda poäng har Everton lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 0-0 mot Tottenham, innan de blev besegrade av Manchester City med 3-0. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Brentford vann med 1-0.

Liverpool fortsätter att plocka poäng

Liverpool hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Liverpool kommer till matchen med tre raka vinster och har inte släppt in ett enda mål. Först besegrade man Arsenal med 4-0 och sedan Porto med 2-0 i Champions League. Senast blev det ytterligare en 4-0 vinst mot Southampton.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Everton här. Att välja Liverpool till odds 1.43 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Everton vs Liverpool Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Everton och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Everton tar sig an Liverpool med 1-5-4 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. I de föregående 10 matcherna mellan Everton och Liverpool kom över 2,5 mål upp 3 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Everton och Liverpool för närvarande i 13 poäng och 11 placeringar. Liverpool kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Everton kommande onsdag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att The Toffees är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Everton och Liverpool kommer att sluta.

Skytteligan

Trots att han bara gjort ett mål på senaste tiden är Alex Iwobi en av spelarna från Everton som förväntas göra mål snart igen. 

På samma sätt har The Reds Mohamed Salah på listan över 5 mål i denna säsong, men förväntas göra fler mål.