Aston Villa vs Manchester United bästa odds och matchtips

När både Aston Villa och The Red Devils njuter av bekvämligheten i mitten av tabellen, kan det bädda för en spännande närkamp där båda lagen vill stärka sin position i tabellen på på Villa Park klockan 18:30 den 15:e januari. Aston Villa ligger på plats 13 i Premier League med 22 poäng efter att ha spelat 19 matcher. Avståndet till Manchester United är 9 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 7 i tabellen efter 19 omgångar. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Aston Villa. De skulle dock kunna skrälla mot Manchester United.

Våra tips

Statistik och fakta för Aston Villa vs Manchester United i Premier League

 • I 5 av de senaste 6 hemmamatcherna Aston Villa har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Aston Villa har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna
 • Aston Villa har förlorade 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Aston Villa har inte vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Manchester United har gjorde mål i de senaste 18 bortamatcherna i rad
 • Manchester United har inte förlorat 8 av 9 av deras senaste matcher
 • Manchester United har släppt in i 6 av de senaste 8 matcherna
 • Aston Villa har inte vunnit 36 av de 38 senaste matcherna mot Manchester United
 • Aston Villa har släppt in i 18 av de senaste 19 hemmamatcherna mot Manchester United
 • Aston Villa har förlorade 6 av de 7 senaste hemmamatcherna mot Manchester United
 • I 4 av de senaste 5 Aston Villas matcher mot Manchester United var antalet av mål över 2.5
 • I 4 av de senaste 5 Aston Villas hemmamatcher mot Manchester United var antalet av mål under 3.5

Form: Aston Villa mot Manchester United

The Villans fortsätter att se bleka ut

Aston Villa hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Aston Villa har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 3-1 mot Chelsea, innan Brentford besegrade dem med 2-1. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Manchester United tog hem en seger med 1-0.

Manchester United hoppas kunna utöka poängen.

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Manchester United eftersom de håller sin nivå. Man kommer till matchen med två segrar på de senaste tre matcherna där man besegrat Burnley och Aston Villa. Innan dess förlorade man snöpligt mot Wolves.

Det ser ut som en jämn match, men Manchester United verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Aston Villas.

Aston Villa vs Manchester United Matchhistorik

I senaste matchen mellan The Villans och Manchester United var det en tillknäppt match som The Villans lyckades vinna med 1-0. Aston Villa tar sig an Manchester United med 1-2-7 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 6 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Aston Villa och Manchester United blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 9 poäng. Även om Aston Villa inte kommer att ha en möjlighet att komma över Manchester United i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Manchester United, som nu ligger på 7 med 31 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Cristiano Ronaldo när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag The Red Devils. Hans säsongssaldo är 8 mål just nu.

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för Aston Villa är Ollie Watkins spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.