Newcastle vs Watford bästa odds och matchtips

Newcastle tar sig an Watford för en spännande match i Premier League kommande lördag på St James’ Park. På plats 19 i Premier League ligger just nu Newcastle som samlat ihop 11 poäng efter deras 19 spelade matcher. Med 13 poäng befinner sig Watford på plats 17 efter 19 spelade matcher. Det är tuffa tider för både Newcastle och Watford i Premier League. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Newcastle vs Watford i Premier League

 • Newcastle har inte vunnit 19 av 20 av deras senaste matcher
 • Newcastle har släppt in i 19 av de senaste 20 matcherna
 • Newcastle gjorde mål i 12 av de senaste 14 hemmamatcherna
 • Newcastle har inte förlorat 4 av 5 av deras senaste hemmamatcher
 • Newcastle förlorade 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Watford har släppt in i de senaste 17 matcherna i rad
 • Watford förlorade 10 av 12 av deras senaste matcher
 • Watford har inte vunnit 12 av 14 av deras senaste matcher
 • I 6 av de senaste 7 matcherna Watford har spelat, har båda lagen gjort mål
 • I de senaste 12 Newcastles matcher mot Watford var antalet av mål under 3.5
 • I 9 av de senaste 11 matcherna Newcastle har spelat mot Watford har båda lagen gjort mål
 • Newcastle har inte vunnit 9 av de 10 senaste matcherna mot Watford
 • Newcastle gjorde mål i 11 av de senaste 12 matcherna mot Watford
 • Newcastle har släppt in i 10 av de senaste 11 matcherna mot Watford

Form: Newcastle mot Watford

Newcastle har stora problem

Stämningen i Newcastle är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Newcastle är bara en poäng ifrån att vara helt utan positiva resultat i sina senaste tre matcher. De förlorade med 4-0 mot Manchester City innan det blev oavgjort efter en (1-1)-match mot Manchester United. Sedan hamnade man återigen i förlustkolumnen när Cambridge U besegrade dem med 1-0.

Det är lite problematiskt för Watford

Resultaten har varit katastrofala för Watford på senare tid. Därför är man desperata att vinna kommande match. Man kommer till matchen helt utan poäng på de senaste sex matcherna. Först förlorade man mot West Ham följt av ytterligare en förlust mot Tottenham. Senast blev man överkörda av Leicester.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Newcastle det bästa valet här till odds 2.08.

Newcastle vs Watford Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Newcastle & Watford spelades 25 september 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Newcastle går in i matchen mot Watford med 1-4-5 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. I denföregående 10 matcherna mellan Newcastle och Watford kom över 2,5 mål upp 5 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 8 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 2 poäng. Detta innebär att denna omgångs 22 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Newcastle kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Watford som för närvarande ligger på plats nummer 17 med 13 poäng i den kommande matchen kommande lördag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Callum Wilson är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Newcastle kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Watford ställa hoppet till Emmanuel Dennis att han ska lägga till fler mål till de 4 han gjort de senaste sex matcherna.