SSC Napoli vs AC Milan: Bästa oddsen och matchtipsen

När båda lagen som siktar på en plats bland topp 4 står viktiga poäng på spel när SSC Napoli tar emot AC Milan på Diego Armando Maradona klockan 20:45 på lördag i den 28:e omgången. SSC Napoli ligger på plats 1 i Serie A med 57 poäng efter att ha spelat 27 matcher. AC Milan är på samma poäng men innehar en sämre målskillnad. Det väntar alltså en seriefinal. Det blir en stormatch när de möts på lördag på Diego Armando Maradona i Serie A.

Våra tips

Statistik och fakta för SSC Napoli vs AC Milan i Serie A

 • SSC Napoli har gjort mål i 29 av de senaste 31 hemmamatcherna
 • I de senaste 5 matcherna i rad SSC Napoli har spelat, har båda lagen gjort mål
 • SSC Napoli har inte förlorat 9 av 11 av deras senaste matcher
 • SSC Napoli har släppt in i 8 av de senaste 9 hemmamatcherna
 • SSC Napoli har inte vunnit 4 av 5 av deras senaste matcher
 • AC Milan har inte förlorat 11 av 12 av deras senaste matcher
 • AC Milan har spelat oavgjort de senaste 3 matcherna i rad
 • AC Milan har vunnit 5 av 7 av deras senaste bortamatcher
 • AC Milan har inte vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • I 11 av de senaste 12 hemmamatcherna SSC Napoli har spelat mot AC Milan har båda lagen gjort mål
 • SSC Napoli har inte förlorat 19 av de 21 senaste matcherna mot AC Milan
 • I 11 av de senaste 12 av SSC Napolis hemmamatcher mot AC Milan var antalet mål över 2.5
 • SSC Napoli har gjort mål i de senaste 12 hemmamatcherna mot AC Milan i rad
 • SSC Napoli har släppt in i 11 av de senaste 12 hemmamatcherna mot AC Milan

Form: SSC Napoli mot AC Milan

SSC Napoli toppar tabellen – kan dra ifrån

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av SSC Napoli som hållit sin nivå. SSC Napoli har varit med om det mesta i sina tre senaste matcher där man också lyckats plocka fyra poäng. Ett möte med Cagliari slutade oavgjort (1-1) vilket följdes upp med en 4-2-förlust mot Barcelona. I sin senaste match lyckades man dock ta sig tillbaka till det vinnande konceptet när Lazio besegrades med 2-1.

Svårslagna AC Milan

AC Milan hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Efter att ha skrapat ihop tre poäng på tre matcher är AC Milan på jakt efter en vinst igen. Mot Salernitana fick de nöja sig med ett oavgjort resultat (2-2), innan de återigen fick dela på poängen mot Udinese i en match som slutade 1-1. I sin senaste match lyckades man inte heller ta hem alla tre poäng efter ytterligare en oavgjord match som slutade 0-0 mot Inter.

Det ser ut som en jämn match och båda lagen behöver hitta in i en vinnande form. Men vi tror på Napoli till 2.17 gånger pengarna.

SSC Napoli vs AC Milan Matchhistorik

I senaste matchen mellan SSC Napoli och AC Milan var det en tillknäppt match som Napoli lyckades vinna med 1-0. Napoli går in i matchen mot AC Milan med 5-4-1 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Serie A. 5 gånger i den senaste 10 matcher mellan SSC Napoli och AC Milan blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Enligt Serie A tabellen har båda lagen fått lika många poäng hittills. Därför kommer denna omgångs 28 match säkerligen att ha en inverkan på båda lagen eftersom de kan gå före med tre poäng från varandra. Det kommer säkert att bli spännande att se SSC Napoli och AC Milan slåss om poängen i sin kommande match på söndag.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Olivier Giroud när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 4 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag AC Milan.

Med 4 mål på de 6 senaste matcherna för SSC Napoli är Lorenzo Insigne spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.