Atalanta vs Cagliari bästa odds och matchtips

Toppen mot botten när Atalanta möter Cagliari för en match i Serie A på söndag. Atalanta är placerade på plats 4 i Serie A med 43 poäng efter 22 spelade omgångar. Cagliari ligger på plats 18 i tabellen med 17 poäng efter 22 spelade matcher. Atalanta går in i matchen som favoriter och siktar självklart mot att förlänga sin obesegrade svit i Serie A.

Våra tips

Statistik och fakta för Atalanta vs Cagliari i Serie A

 • Atalanta har inte förlorat 16 av 18 av deras senaste matcher
 • Atalanta har gjort mål i 16 av de senaste 18 hemmamatcherna
 • Atalanta har släppt inte in i de senaste 3 matcherna i rad
 • Cagliari har släppt in i 26 av de senaste 27 matcherna
 • Cagliari har inte vunnit 13 av 14 av deras senaste bortamatcher
 • Cagliari har inte gjort mål i 8 av de senaste 10 bortamatcherna
 • Cagliari har förlorat 4 av 5 av deras senaste bortamatcher
 • I 22 av de senaste 24 av Atalantas matcher mot Cagliari var antalet mål under 3.5
 • Atalanta har gjort mål i 12 av de senaste 14 hemmamatcherna mot Cagliari
 • Atalanta har vunnit de senaste 4 matcherna mot Cagliari i rad
 • I 6 av de senaste 8 av Atalantas matcher mot Cagliari var antalet mål under 2.5
 • Atalanta har inte förlorat de senaste 4 matcherna mot Cagliari i rad

Form: Atalanta mot Cagliari

Atalanta flyter med

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Atalanta de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Atalanta ser oslagbara ut just nu efter tre raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot Venezia med 2-0 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 0-0 i en oavgjord match mot Inter. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 0-0 och därmed alltså oavgjort mot Lazio.

Cagliari är inne i ett bra flow

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Cagliari eftersom de håller sin nivå. Cagliari har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 1-0 mot Roma och Sassuolo. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 1-1 mot Fiorentina vilket gav en poäng.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Atalanta till odds 1.27 ser ut att vara det bästa alternativet på söndag.

Atalanta vs Cagliari Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 6 november 2021, och Atalanta gick därifrån med en 2-1-seger. Atalanta går in i matchen mot Cagliari med 6-0-4 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Serie A. I den föregående 10 matcher mellan Atalanta och Cagliari kom över 2,5 mål upp 3 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 3 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 26 poäng. Även om Cagliari inte kommer att ha någon att ta sig förbi Atalanta i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Atalanta, som nu är nummer 4 med 43 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Giovanni Simeone när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Cagliari. Hans säsongssaldo är 12 mål just nu.

Med 0 mål på de 6 senaste matcherna för Atalanta är Duvan Zapata spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.