Bologna vs Empoli bästa odds och matchtips

När både Bologna och Empoli njuter av bekvämligheten i mitten av tabellen, kan det bädda för en spännande närkamp där båda lagen vill stärka sin position i tabellen på på Stadio Renato Dell’Ara klockan 15:00 6:e februari. Bologna är placerade på plats 13 i Serie A med 27 poäng efter 22 spelade omgångar. Empoli ligger på plats 12 i tabellen med 29 poäng efter 22 spelade matcher. Bologna är omskakade efter flera raka förluster i Serie A. Deras kommande möte mot Empoli ger dem dock en möjlighet att återvända till vinnarspåret.

Våra tips

Statistik och fakta för Bologna vs Empoli i Serie A

 • Bologna har förlorat 6 av 7 av deras senaste matcher
 • Bologna har inte vunnit 6 av 7 av deras senaste matcher
 • Bologna har släppt in i 6 av de senaste 7 matcherna
 • Bologna har gjort mål i 7 av de senaste 9 matcherna
 • I 17 av de senaste 19 matcherna Empoli har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Empoli har gjort mål i de senaste 16 matcherna i rad
 • Empoli har släppt in i 23 av de senaste 25 matcherna
 • Empoli har inte vunnit de senaste 7 matcherna i rad
 • Empoli har inte förlorat 8 av 10 av deras senaste bortamatcher
 • I de senaste 4 matcherna i rad Bologna har spelat mot Empoli har båda lagen gjort mål
 • I de senaste 4 av Bolognas matcher mot Empoli var antalet mål över 2.5
 • Bologna har inte vunnit 7 av de 8 senaste matcherna mot Empoli
 • Bologna har släppt in i 7 av de senaste 9 matcherna mot Empoli
 • I 3 av de senaste 4 av Bolognas matcher mot Empoli var antalet mål över 3.5

Form: Bologna mot Empoli

Bologna fortsätter att se bleka ut

Bologna tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Bologna har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-1 mot Cagliari, innan SSC Napoli besegrade dem med 2-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Verona tog hem en seger med 2-1.

Empoli hoppas på en nystart

Empoli hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Det ser inte speciellt lovande ut just nu för Empoli som bara lyckats plocka två poäng i de senaste tre matcherna. Först spelade de oavgjort efter resultatet 1-1 mot Venezia, vilket senare följdes upp med ytterligare ett oavgjort resultat. Denna slutade matchen slutade 2-2 mot Inter, innan det blev ett riktigt nederlag med en 2-4-förlust mot Roma.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Bologna är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.95.

Bologna vs Empoli Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Empoli och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 4-2. Bologna har vunnit 30%, medan Empoli har vunnit 50% av deras senaste möten i Serie A vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 3-2-5. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Bologna och Empoli blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Enligt Serie A tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 2 poäng. Detta innebär att denna omgångs 24 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Bologna kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Empoli som för närvarande ligger på plats nummer 12 med 29 poäng i den kommande matchen på söndag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Marko Arnautovic. Han är toppskytt för Bologna, för närvarande på 6 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 0 av deras 6 senaste matcher.

Empoli kommer att hoppas att Andrea Pinamonti hittar nätet igen. Han står på 8 mål den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.