Tottenham vs Arsenal bästa odds och matchtips

Både Tottenham och Arsenal satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på på söndag. På plats nummer 6 i Premier League har Spurs spelat ihop 33 poäng efter 18 matcher. Med 35 poäng befinner sig Arsenal på plats 5 i tabellen med 18 spelade matcher. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Spurs. De skulle dock kunna skrälla mot The Gunners.

Våra tips

Statistik och fakta för Tottenham vs Arsenal i Premier League

 • Tottenham Hotspur har inte förlorat 8 av 10 av deras senaste hemmamatcher
 • Tottenham Hotspur har släppt in i 7 av de senaste 9 matcherna
 • Tottenham Hotspur har vann 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • Tottenham Hotspur har gjort mål i 6 av de senaste 8 matcherna
 • Arsenal har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
 • Arsenal har inte vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • Tottenham Hotspur har gjort mål i 19 av de senaste 21 hemmamatcherna mot Arsenal
 • Tottenham Hotspur har inte förlorat 14 av de 16 senaste hemmamatcherna mot Arsenal
 • I 11 av de senaste 13 av Tottenham Hotspurs hemmamatcher mot Arsenal var antalet mål under 3.5
 • I 6 av de senaste 7 matcherna Tottenham Hotspur har spelat mot Arsenal har båda lagen gjort mål
 • I 4 av de senaste 5 av Tottenham Hotspurs hemmamatcher mot Arsenal var antalet mål under 2.5

Form: Tottenham mot Arsenal

Spurs håller målet i sikte

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Spurs de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Det är nu eller aldrig som gäller för Tottenham, och just nu ser det mer ut som “aldrig”. Den dåliga trenden började med en 2-0-förlust i ett möte med Chelsea, men därefter lyckades man resa och slå Morecambe med 3-1. Den segern kunde man dock inte bygga vidare på utan åkte senaste på en 1-0-förlust mot Chelsea.

The Gunners letar efter mer

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Arsenal de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Arsenal har endast tagit en poäng de senaste tre matcherna. Man förlorade två raka mot Manchester City och Nottingham. Senast blev det oavgjort mot Liverpool.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Tottenham vs Arsenal Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann The Gunners och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-1. Tottenham tar sig an Arsenal med 4-2-4 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 5 gånger i de senaste 10 matcher mellan Tottenham och Arsenal. Båda lagen gör mål var ut 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 2 poäng. Detta innebär att denna omgångs 22 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Tottenham kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Arsenal som för närvarande ligger på plats nummer 5 med 35 poäng i den kommande matchen på söndag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Emile Smith Rowe när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Arsenal. Hans säsongssaldo är 8 mål just nu. 

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för The Lilywhites är Heung-Min Son spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.