Celta Vigo vs Espanyol bästa odds och matchtips

Celta Vigo möter Espanyol på Abanca Balaidos kommande fredag i La Liga. Celta Vigo ligger på plats 14 i La Liga med 17 poäng efter att ha spelat 17 matcher. Avståndet till Espanyol är 6 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 9 i tabellen efter 17 omgångar. De är bara åtskilda med minsta möjliga marginal och en seger för Espanyol i deras kommande möte i La Liga kommer att ge dem möjlighet att byta plats med Celta Vigo.

Våra tips

Statistik och fakta för Celta Vigo vs Espanyol i La Liga

 • I de senaste 3 hemma matcherna i rad Celta Vigo har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Celta Vigo har inte förlorat 6 av 7 av deras senaste matcher
 • Celta Vigo har gjort mål i 5 av de senaste 6 matcherna
 • Espanyol har inte vunnit 14 av 16 av deras senaste bortamatcher
 • Espanyol har släppte in i 12 av de senaste 14 bortamatcherna
 • Espanyol har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
 • Espanyol har vinst 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Espanyol har förlorade 3 av 4 av deras senaste bortamatcher
 • Celta Vigo har inte förlorat 13 av de 15 senaste hemmamatcherna mot Espanyol
 • Celta Vigo har gjort mål i 14 av de senaste 15 hemmamatcherna mot Espanyol
 • I 6 av de senaste 7 matcherna Celta Vigo har spelat mot Espanyol har båda lagen gjort mål
 • Celta Vigo har oavgjort de senaste 5 matcherna mot Espanyol i rad
 • Celta Vigo har inte vunnit de senaste 7 matcherna mot Espanyol i rad

Form: Celta Vigo mot Espanyol

Celta Vigo håller målet i sikte.

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Celta Vigo som hållit sin nivå. Först förlorade man mot Valencia följt av ett oavgjort resultat mot Mallorca. Senast blev det seger mot FC Andorra med 2-1.

Espanyol fortsätter trumma på.

Espanyol hoppas att den goda formen håller i sig. Man kommer till matchen med två raka segrar i ryggen mot Levante och Cristo Atletico. Innan dess förlorade man dock mot Rayo Vallecano.

I en match mellan två sidor som har presterat nästan identiskt de senaste veckorna, tror vi fortfarande att Celta Vigo kommer att få det första genombrottet.

Celta Vigo vs Espanyol Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0 match som spelades 19 juli 2020. Celta Vigo har vunnit 20%, medan Espanyol har vunnit 10% av deras senaste möten i La Liga vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-7-1. 3 gånger i den senaste 10 matcher mellan Celta Vigo och Espanyol blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Celta Vigo och Espanyol för närvarande i 6 poäng och 5 placeringar. Celta Vigo kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Espanyol kommande fredag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Espanyol är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Celta Vigo och Espanyol kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Raul de Tomas när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Espanyol. Hans säsongssaldo är 8 mål just nu. 

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Celta Vigo är Iago Aspas spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.