Atalanta vs Sampdoria: Bästa oddsen och matchtipsen

Toppen mot botten när Atalanta möter Sampdoria för en match i Serie A på måndag. Atalanta är placerade på plats 5 i Serie A med 44 poäng efter 25 spelade omgångar. Sampdoria ligger på plats 14 i tabellen med 26 poäng efter 25 spelade matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Atalanta. De skulle dock kunna studsa tillbaka mot Sampdoria

Våra tips

Statistik och fakta för Atalanta vs Sampdoria i Serie A

 • Atalanta har gjort mål i 19 av de senaste 21 hemmamatcherna
 • I de senaste 3 hemmamatcherna i rad Atalanta har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Atalanta har inte vunnit de senaste 5 matcherna i rad
 • Atalanta har inte förlorat 6 av 8 av deras senaste matcher
 • Atalanta har släppt in i de senaste 3 matcherna i rad
 • Sampdoria har släppt in i 21 av de senaste 23 matcherna
 • Sampdoria har förlorat 6 av 7 av deras senaste matcher
 • Sampdoria har inte vunnit 8 av 9 av deras senaste matcher
 • I 9 av de senaste 10 av Atalantas hemmamatcher mot Sampdoria var antalet mål under 3.5
 • Atalanta har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna mot Sampdoria
 • Atalanta har inte förlorat 5 av de 6 senaste matcherna mot Sampdoria
 • Atalanta har vunnit 3 av de 4 senaste matcherna mot Sampdoria
 • Atalanta har förlorat 3 av de 4 senaste hemmamatcherna mot Sampdoria

Form: Atalanta mot Sampdoria

Atalanta halkar efter i striden om Champions League.

Atalanta hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Atalanta har stött på blandade resultat i sina senaste tre matcher där man skrapat ihop fyra poäng. Det hela började med ett oavgjort resultat efter en 1-1-match mot Juventus, sen plockades tre viktiga poäng i en 2-1 vinst mot Olympiacos. Tyvärr kunde de inte följa upp den vinsten utan åkte på en 1-0-förlust mot Fiorentina i den senaste matchen.

Sampdoria har två segrar på de senaste tre matcherna

Sampdoria hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Sampdoria är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Sassuolo med 4-0. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 1-0 mot AC Milan, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 2-0-vinst mot Empoli.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Atalanta till odds 1.45

Atalanta vs Sampdoria Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 27 oktober 2021, och Atalanta gick därifrån med en 3-1-seger. Atalanta tar sig an Sampdoria med 5-1-4 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. De senaste matcherna mellan Atalanta och Sampdoria har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Serie A

Om man tittar på den nuvarande Serie A-ställningen så skiljer Atalanta och Sampdoria för närvarande i 18 poäng och 9 placeringar. Atalanta kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Sampdoria på måndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Sampdoria är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Atalanta och Sampdoria kommer att sluta.

Skytteligan

Berat Djimsiti är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Atalanta kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Sampdoria ställa hoppet till Fabio Quagliarella att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.