Empoli vs Juventus: Bästa oddsen och matchtipsen

Toppen mot botten när Juventus möter Empoli för en match i Serie A på lördag. På plats nummer 13 i Serie A har Empoli spelat ihop 31 poäng efter 26 matcher. Med 47 poäng befinner sig Juventus på plats 4 i tabellen med 26 spelade matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Empoli. De skulle dock kunna skrälla mot Juventus.

Våra tips

Statistik och fakta för Empoli vs Juventus i Serie A

 • I 16 av de senaste 18 matcherna Empoli har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Empoli har gjort mål i 27 av de senaste 29 hemmamatcherna
 • Empoli har släppt in i de senaste 15 hemmamatcherna i rad
 • Empoli har inte vunnit de senaste 9 matcherna i rad
 • Empoli har förlorat 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • Juventus har inte förlorat 14 av 15 av deras senaste matcher
 • Empoli har inte vunnit 16 av de 17 senaste matcherna mot Juventus
 • Empoli har förlorat 11 av de 13 senaste matcherna mot Juventus
 • I 11 av de senaste 12 av Empolis matcher mot Juventus var antalet mål under 3.5
 • Empoli har släppt in i 15 av de senaste 17 matcherna mot Juventus
 • I de senaste 3 av Empolis hemmamatcher mot Juventus var antalet mål över 2.5

Form: Empoli mot Juventus

Empoli hoppas på en nystart.

Stämningen i Empoli är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Det ser inte speciellt lovande ut just nu för Empoli som bara lyckats plocka två poäng i de senaste tre matcherna. Först spelade de oavgjort efter resultatet 0-0 mot Bologna, vilket senare följdes upp med ytterligare ett oavgjort resultat. Denna slutade matchen slutade 1-1 mot Cagliari, innan det blev ett riktigt nederlag med en 2-0-förlust mot Sampdoria. Däremot är det fortfarande så att Empoli slog Juventus borta i början av säsongen.

Juventus fortsätter att plocka poäng.

Juventus hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Juventus ser oslagbara ut just nu efter tre raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot Sassuolo med 2-1 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 1-1 i en oavgjord match mot Atalanta. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 1-1 och därmed alltså oavgjort mot Torino.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Empoli här. Att välja Juventus till odds 1.65.

Empoli vs Juventus Matchhistorik

I senaste matchen mellan Empoli och Juventus var det en tillknäppt match som Empoli lyckades vinna med 1-0. Empoli tar sig an Juventus med 1-1-8 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. I den föregående 10 matcher mellan Empoli och Juventus kom över 2,5 mål upp 3 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 2 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 16 poäng. Även om Empoli inte kommer att ha en möjlighet att komma över Juventus i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Juventus, som nu ligger på 4 med 47 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Dusan Vlahovic när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Juventus. Hans säsongssaldo är 18 mål just nu.

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Empoli är Andrea Pinamonti spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.